Okos megoldás KKV-k részére: felújított laptopok!

Ǐrta: Péter, furbify 08. 03. 2021 08:55

Az aktuális járványhelyzet szinte mindenkit hátrányosan érint, különösen nehéz helyzetbe kerül most sok vállalkozó és munkavállaló egyaránt. A szerencsésebbek otthonról, azaz home office üzemmódban is el tudják végezni a munkájukat. Valószínűleg az otthoni munkavégzés lehetősége hosszú távon velünk marad, ezért vezetőként érdemes körültekintően tervezni.

Ha olyan cég döntéshozója vagy, ahol van lehetőség távmunkában dolgozni, biztosítanod kell az alkalmazottak számára a megfelelő munkaeszközöket. Nem vagy könnyű helyzetben, hiszen ebben a helyzetben nem költhetsz el minden pénzt laptopokra és számítógépekre. 

Ha már beszerezted a megfelelő hardvert és szoftvert, akkor kicsit hátradőlhetsz. De ha még nincs meg a “vas”, gyorsan és okosan kell döntened, mi ebben tudunk segíteni!

 

​​​Üzleti laptop, az okos döntés

A számítástechnikai eszközök piacán alapvetően két kategóriából választhatunk. A hétköznapi felhasználók számára készített consumer kategóriás eszközök és az üzleti felhasználásra tervezett business class eszközök közül.

Míg az előbbi az átlagos felhasználók igényeit igyekszik kielégíteni, a lehető legalacsonyabb áron, addig a business class laptopok és PC-k elsősorban a profi felhasználókat célozzák meg.

 

felújított business laptopok a furbifytól


Ezek az üzleti felhasználású számítógépek és laptopok kimondottan vállalati használatra készültek, jóval többet nyújtanak egy hétköznapi eszköznél. Kimondottan időtálló, 6-10 évnyi használatra tervezett, strapabíró és megbízható gépek. Hosszantartó, napi 8-24 órás intenzív igénybevételre vannak tervezve. Ezek az előnyök kulcsfontosságúak lehetnek egy-egy vállalkozás működtetésében.

Az amerikai filmekben megfigyelhetjük, hogy minden valamire való hárombetűs szervezetnél business class számítógépek, laptopok láthatók - sehol egy csinos kis ultrabook, ugye? Gyakori szereplők például a Lenovo Thinkpadek, hiszen számos modelljük 12 katonai szintű teszten (Mil-SPEC 810G) és 200 minőségi tesztelésen is jelesre vizsgázott.

Melyik cég ne akarna tehát business class gépeken dolgozni, nem igaz? A fő hátrányuk természetesen az, hogy az áruk is jóval magasabb, mint a hagyományos eszközöké. Itt jönnek képbe a felújított (angolul refurbished) üzleti laptopok és PC-k. ​​


Felújított üzleti laptopok és PC-k előnyei

Ezek az eszközök többnyire nyugat-európai bankok és nagyvállalatok 2-3 éves jó állapotú márkás (HP, Lenovo, Dell) gépei. Ezek a cégek szeretnek mindig a legújabb eszközökön dolgozni, ezért gyakrabban cserélik le a teljes gépparkjukat. ​​A általuk használt üzleti laptopok és PC-k ezután a felújításra szakosodott cégekhez kerülnek, ahol szakszerűen újítják fel az arra alkalmas modelleket. A PC és laptop felújítás többnyire tisztításból, állapot felmérésből, (szükség esetén) javításból és tesztelésből áll. Egyszóval messze nem ugyanazt a minőséget kapod, mint a bazárból vásárolt, bizonytalan előéletű használt PC vagy laptop esetében.

 

felújított mini pc a furbifytól

A számítógép-felújító cégek többnyire csak és kizárólag business class eszközökkel foglalkoznak. Ennek oka, hogy a konzumer besorolásúakat már nem is érné meg felújítani, hiszen 1-2 év után elhasználódhatnak.

Felújított üzleti laptopot már kevesebb mint 100 000 forintért kaphatunk, míg egy vadonatúj üzleti laptop ára általában körülbelül 250 000 forintnál kezdődik.
 

  • megbízható, letesztelt eszközök 
  • akár 70%-al alacsonyabb ár a teljesen új hasonló kategóriájú termékekhez képest
  • fejlett biztonsági funkciók
  • prémium kivitelezés
  • hosszú élettartam
  • környezetbarát
  • strapabíró kialakítás

 

Milyen garancia vonatkozik a felújított gépekre?

Az, hogy egy webáruház milyen hosszú garanciát vállal, változó. Használt termékek esetén általában egy éves időtartamról beszélhetünk. Az ennél hosszabb garancia bizalmat ébreszt, mivel ebben az esetben joggal gondolhatod, hogy a vállalkozás bízik a saját termékében. Két éves garanciánál már elég magabiztos kereskedővel van dolgod. 

Érdemes utánajárni a garanciakezelés gyorsaságának és minőségének is, például a vásárlói értékelések közt. 

 

felújított business laptop a furbifytól

 

Egy lépés a környezettudatosság felé

A felújított számítógép környezetbarát választás. Ha céged szívesen azonosul a zöld szellemiséggel, ezzel szerezhetsz egy jó pontot a környezetvédőknél is. Ki mondta, hogy a számítástechnika nem lehet környezetbarát?

 

Felújított laptopok hátrányai

Mint említettük, ha a legmenőbb papírvékony ultrabookra fáj a fogad, vagy munkád során nagyon sokat számít az exkluzív megjelenés, külsőségek, akkor valószínűleg nem a felújított laptopok között fogod megtalálni. Itt csak akkor éri meg körülnézni, ha nem a legújabb eszközöket keresed és pár apró karcot, szépségfoltot gond nélkül bevállalsz a megtakarított tízezrek, százezrek fejében.

​​A felújított laptopok hátránya lehet még a rövidebb akku-üzemidő, ha az eredeti gyári akkumulátorral vesszük meg. Gyakori az idegennyelvű billentyűzet is, az ügyesebb kereskedők ezt többnyire jó minőségű matricázással oldják meg (akár ingyen). 

A felújított gépek között is lehet eltérés esztétikai állapotukat illetően. Egyes gépek teljesen újszerűek, megkíméltek, esetleg újrafestettek - ezeket főleg menedzsereknek ajánljuk reprezentatív munkakörnyezetbe. De emellett ott vannak az alacsony árfekvésű, kissé karcosabb eszközök is, amelyeken már látszik a használatból adódó kopás. 

  • nem a legmodernebb eszközök
  • letisztult, feltűnésmentes design
  • használatból adódó apró burkolati karcolások előfordulhatnak
  • akku üzemidő általában 1-3 óra között
  • idegen nyelvű billentyűzet kiosztás (billentyűmatricával nyelvesíthető)

 

A lényeg, röviden:

A felújított számítástechnika a legtöbb vállalkozás vagy intézmény számára egyszerűen tökéletes megoldás. Strapabíró eszközök, jó ár/érték aránnyal, és kedvezményes áron juthatunk legális operációs rendszerhez is. Ha ezek mellé hosszú garanciát is kapunk, nagyon jól járunk. 

Ha nem akarunk feltétlenül villogni az új laptoppal, esetleg alkalmazottunk sem nyújt be panaszt, mert nem makulátlan gépet kap kézhez, akkor válasszunk felújítottat. Így jóval több pénz marad egyéb fejlesztésekre, kiadásokra. 

Legyünk körültekintőek, környezettudatosak, és szavazzunk bizalmat a felújított számítástechnikának!
 

 

Kategóriák
Kiemelt cikkek
Címkék