Ár szűrő
-
Ft
Márka
Képernyő méret
Memória
Képernyő felbontás
Esztétikai besorolás
Wi-Fi
Mária

Amennyiben kérdésed van termékeinkkel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.

Mária, ügyfélszolgálat

Tel.: +36 70 557 7047

Tablet

Használt tabletek, felújított tabletek (táblagépek) 2 év garanciával. A tabletek a gyakorlatban az okostelefonok és a laptopok legelőnyösebb tulajdonságait ötvözik.

17 / 17 termék

Mi az a tablet?

A tablet PC vagy táblagép egy könnyű, hordozható készülék, amely a laptop és az okostelefon legelőnyösebb tulajdonságait ötvözi. Elsősorban tartalomfogyasztásra fejlesztették ki. Ezt segíti a rendkívül felhasználóbarát kezelőfelület, a funkcionális formavilág és a készülék előlapjának akár 80%-át elfoglaló kijelző. A tablet elsődleges kezelőfelülete a kijelzője, akárcsak az okostelefonok esetében. Használata egyszerű és nem igényel különösebb technikai felkészültséget. A tabletek mobilitásban szinte verhetetlenek, valamint a nagyobb tablet kijelzőnek hála sokkal több felhasználási lehetőséggel kecsegtetnek, mint az okostelefonok.

Mire jó egy tablet és mire nem?

Az okostelefonokhoz képest nagyobb kijelzőnek köszönhetően a tableteken kényelmesebb az online tartalmak fogyasztása, filmek streamelése vagy a képek böngészése, szerkesztése. A tabletekre számtalan ingyenes- és fizetős alkalmazás tölthető le, mint pl. képszerkesztők, videóvágó programok vagy épp egyszerűbb játékok. Bátran kijelenthetjük, hogy egy jó tablet az általános feladatoknál vagy kreatív tartalmak készítésénél is jó szolgálatot tehet.

Sokoldalúsága ellenére a tablet rendelkezik bizonyos hátrányokkal is, amelyeket figyelembe kell venni tablet vásárlás előtt. Méretéből és súlyából adódóan könnyebben hordozható, mint egy teljes értékű laptop, ugyanakkor jóval nagyobb, mint egy okostelefon. Fontos tudatosítanunk azt is, hogy egy okostelefon sokkal alkalmasabb fényképek és videók készítésére, mint egy tablet.

Tabletet vagy laptopot vegyek?

Miért érdemes mégis tablet vásárlása mellett dönteni? Ez elsősorban a felhasználó igényeitől függ. Bizonyos feladatokra, mint pl. a tartalomfogyasztás sokkal alkalmasabb, mint egy okostelefon, ugyanakkor egy tablet nem fér el a zsebünkben.

A laptopok egyik legnagyobb előnye a tabletekkel szemben a hatékony multitasking. Persze a tableteken található Android vagy iOs is támogat több ablakos nézetet, ezek használata kevésbé hatékony, mint egy laptop esetében.

A tabletek általában 16 és 128 gigabyte közti tárhellyel rendelkeznek, amely memóriakártyával bővíthető. A laptopok esetében nem kell tartanunk attól, hogy nem lesz elegendő tárhelyünk az adatok számára, hiszen SSD-ve könnyedén bővíthető akár több terabyte-ig is.

A tabletek kijelzője már a középkategóriás készülékek esetében is egészen kiváló. A full HD felbontás amolyan belépő szintnek tekinthető, míg a panelminőség (OLED vagy AMOLED) gyakran köröket ver a laptopok képminőségére.

Üzemidő tekintetében a tablet a győztes, viszont ennek az ára az alacsonyabb teljesítmény. Csatlakozók esetében a tabletek egyértelműen hátrányban vannak a laptopokhoz képest, ezért a perifériák csatlakoztathatósága erősen korlátozott.