Mi az a felújított PC?


Mit jelent pontosan, ha egy pc, laptop vagy monitor felújított? És mit nem jelent?

Ez nem a turistaosztály!

Tévedés ne essék, egy felújított számítógép nem egyenlő az apróhirdetésekből ismert használt masinákkal, és nem magánszemélyektől származnak. Nem is konzumer kategóriás, “ropogós műanyagból készült” netbookok – általában amikor felkiáltunk, hogy milyen olcsó ez az új gép, akkor egy ilyen alacsony anyagminőségű gép próbál levenni minket a lábunkról csilli-villi dizájnjával.

Felújításra főként csak prémium üzleti laptopok, PC-k és monitorok kerülnek, hiszen ezek kimondottan időtállóak, és 8-10 éves időtávra tervezett munkagépek. Napi 8-24 órás használatra készültek.


Felújított használt prémium laptopot már 100.000 forintnál kevesebbért is kaphatunk, míg egy vadonatúj masina ára akár ennek a háromszorosa is lehet.

​​​Az új laptopok esetében 10-15% a DOA (death on arrival)-jelenség esélye, vagyis a vásárlást követő néhány napon belüli működésképtelenné válás, míg ugyanez a szám a felújított gépeknél csupán 1% körüli. Elvégre felújításra csak használt üzleti laptopok és számítógépek kerülnek, melyek strapabírásukról híresek, valamint bizonyítottak első felhasználási környezetükben.

Honnan származnak a felújított gépek?


A furbify felújított gépei többnyire nyugat-európai bankok és nagyvállalatok 1-3 éves hibátlan állapotú márkás (HP, Lenovo, Dell) gépei. Ezek a cégek szeretnek mindig a legújabb eszközökön dolgozni, nem érik be a pár éves modellekkel, ezért vadonatújakra cserélik őket a lízingcégnél.

Emellett nem agyonhajszolt gépekről van szó, többnyire csak adminisztratív szoftvereket és irodai alkalmazásokat futtattak rajtuk naponta pár órát. ​Ezen gépek élettartamából még mindig marad bő 3-5 (vagy több) év, ami gyakran még így is több, mint amit az új, olcsó konzumer gépektől reálisan elvárhatunk.

A vállalatoktól megvásárolt laptopok felújításra kerülnek, tehát a furbify erre szakosodott csapapta alaposan leteszteli, kitisztítja, felturbózza őket. Ezek a prémiumkategóriás eszközök strapabíróak, megbízhatóak, csak egy kis ráncfelvarrásra, újbóli átnézésre szorulnak.

Egy felújított prémium kategóriás laptop vásárlásával akár 75%-ot is spórolhatunk egy újhoz viszonyítva.


Vedd úgy, hogy pár éves prémium használt autót veszel egy nyugat-európai cég flottájából, plusz még garanciát is kapsz hozzá!

Hogyan zajlik a számítógép felújítás folyamata?


Alapos munkát végzünk, legalább 3-4 órát foglalkoznuk egyetlen géppel, mire a felújítási folyamat végére ér. Vegyük sorra, hogyan, milyen fázisokon keresztül jut el a furbifyhoz a webáruházban kiválasztott számítógép, laptop vagy monitor.

furbify felújított laptopok és számítógépek


A felújítás lépései

Portalanítás: Minden számítógép bizonyos mennyiségű port szív magába a használat folyamán. A minél hosszabb élettartam elérése céljából ezt el kell távolítani belőlük. Ez a folyamat szakértelmet és megfelelő eszközöket igényel, ellenkező esetben bizonyos alkatrészek megsérülhetnek.

Külső tisztítás: Egy magára valamit adó felújító cég mindent megtesz azért, hogy a termék a lehetőségekhez képest újszerű külsőt kapjon; ennek alapfeltétele a szakszerű burkolati tisztítás. Ki örülne egy zsíros laptopnak vagy monitornak?

Festés és egyéb cicoma: A felújított gépek festése teljesen cég- és termékfüggő. Ez az eljárás megköveteli a pontos módszertant, kísérletezést és plusz munkát/költséget, tehát csak kevés felújító cég vállalja be. A furbifynál elköteleződtünk a minőség mellett, ezért szükség esetén gyakran alkalmazzuk az újrafestés technikáját is.

A festési folyamat teljesen új megjelenést kölcsönöz egy felújított gépnek, de természetesen ezek a gépek még mindig jóval kedvezőbb áron kaphatók, mint új társaik.

Ütős tud lenni egy karbon mintázatú vagy szálcsiszolt fóliával bevont laptop (pl. Lenovo ThinkPad) is, ez szintén egy haladó felújítási technika, kevesen tudják megvalósítani ezt a felújított piacon.

Egyedi termékkonfiguráció: Általában a gépház, az alaplap és a processzor alkotja a felújított gép fix alapját, ezeken többé-kevésbé nem változtatunk. Olcsóbb konfigurációkat is kínálunk egyszerű feladatokra, általában alapfelszereltséggel, tehát például 4GB RAM-mal és HDD-vel (hagyományos merevlemezzel).

Viszont ha vásárlóink kicsit “turbózni” szeretnék a teljesítményt, kerülhet beléjük több és újabb memória, valamint villámgyors SSD (szilárdtest meghajtó), ami csodákat tesz a gép gyorsaságával.

A webáruházunkban található “termék-konfigurátor” segítségével könnyedén elvégezhető a virtuális gép-összerakás akár az ár valós idejű frissülésének figyelése közben.

Tesztelés: Felújításra olyan gépek kerülnek, amelyek már bizonyítottak. Ugyanakkor szükséges megvizsgálni, hogy minden alkatrészük kifogástalanul működik-e. Ennek érdekében ellenőrzésre kerül többek közt a hang- és képminőség, az akkumulátor üzemideje, a betöltési sebesség, az egyes portok és csatlakozók működőképessége stb.

Kategorizálás, esztétikai besorolás: A furbify termékei másodkézből, vállalati környezetből származó megkímélt állapotú eszközök. A mindennapi használatból adódóan előfordulhatnak rajtuk burkolati karcolatok és olyan sérülések, amelyek főleg esztétikai jellegűek és nem befolyásolják a működésüket.

Esztétikai szempontból négy csoportba soroljuk őket: Platinum, Gold, Silver és Bronze.

A legfelső osztályba tartozó gépek külsőre is hibátlanok (általában bemutató darabok vagy outlet termékek voltak), a legalacsonyabb kategória esetén már zavaróbb burkolati hibák és horpadások is előfordulhatnak - ezen eszközöket kínáljuk legolcsóbban. A működőképesség, avagy “belső”, természetesen minden kategóriában száz százalékos. Az esztétikai besorolásról bővebben itt olvashatsz.

Milyen típusú gépek kerülnek felújításra?


Mivel felújításra kizárólag márkás (HP, Dell, Lenovo, Fujitsu) üzleti prémium gépek kerülnek, elmondható, hogy a felújított számítógépek egytől egyig időtálló, minőségi termékek. Eleve egész napi használatra tervezték őket, és jobban ellenállnak a környezeti behatásoknak, mint a fogyasztóknak szánt csilivili társaik. Nem fogják bemondani az unalmast, ha leejtjük őket, és egy kis nedvességgel is gond nélkül megbirkóznak.

Az, hogy melyik laptop márka a legmegbízhatóbb, gondolom senkinek sem számít meglepetésnek: a Dell Latitude és Lenovo ThinkPad laptopok mindig nagyon magas minőséget képviselnek; emellett nyugodtak lehetünk akkor is, ha üzleti szériás Fujitsu esetleg HP Elitebook vagy HP Probook laptopok közül választunk.

felújított üzleti laptopok


A nagyvállalatok számára különösen fontos, hogy biztonságban tudják adataikat, számítógépeik hibátlanul és megbízhatóan működjenek a beszerzések közti időszakban is (akár 5 év, de nem mindig várnak eddig a cserével). A business class laptopokat ebből kifolyólag a lehető legjobb minőségű, különösen ellenálló anyagokból gyártják, gyakran alumínium-, magnézium- vagy más fémburkolattal garantálják tartósságukat.

Az legjobb üzleti laptopok nagy képpont sűrűségű, minőségi kijelzővel rendelkeznek, amely rendkívül éles képet ad. Tükröződésmentes felületük miatt kényelmesen használhatók nappali vagy éjszakai fényviszonyoknál egyaránt.

Hűtőrendszerük átalában nagy hatásfokú, halkan üzemel és energiatakarékos, nem kell tartanunk a túlmelegedéstől.

Ezzel szemben a fogyasztói laptopok gyártói pont az alapanyagok minőségén tudnak leginkább spórolni. Így lehetséges az, hogy a vadonatújan 70 ezer forintért vásárolt vékony, színes laptopok már 1-2 év elteltével elhasználódnak. Burkolatuk könnyen behorpadhat vagy megrepedhet, hűtőrendszerük elég gyorsan beporosodik, és emiatt túlmelegszenek. Kijelzőpántjaik könnyen törnek vagy kilazulnak a mindennapi használat során.

​Egy erősebb konfigurációval rendelkező használt (felújított) üzleti laptop hozzávetőlegesen ugyanannyiba kerül mint egy vadonatúj fogyasztói (consumer) kategóriás laptop. Teljesítményük megközelítőleg hasonló lehet, de az új kevésbé strapabíró és időtálló. Ne legyünk “annyiér’ vannak má’ újba is, semmi más nem érdekel, muhaha” típusú rövidlátó vásárlók.

Ezek a laptopok jobbára alacsonyabb színvonalú anyagokból készülnek, pont emiatt könnyebbek is üzleti társaiknál. Élettartamuk viszont sokkal rövidebb a business class gépekhez képest. Ne kövessük el azt a hibát, hogy csak az árat tartjuk szem előtt, mikor döntenünk kell. Érdemes összehasonlítani például a processzorokat, mielőtt vásárolunk.

​Amennyiben egy új és egy felújított termék ugyanannyiba kerül, mindig jobb minőséget kapunk a felújított esetében, igaz a színkavalkád és karcsúság rovására. Ha hosszú távra szeretnénk laptopot vagy asztali gépet, jobban járunk ha az üzleti kategóriából választunk.

Minőségi üzleti laptop és pc a consumer kategória helyett!

 • prémium minőségű anyagok (ellenálló műanyag, szénszálas vagy fém burkolat)

 • ellenálló belső váz (rollcage), amely megvédi az alkatrészeket a külső behatásoktól

 • könnyű bővíthetőség (könnyen növelhető teljesítmény)

 • ​könnyű szervizelhetőség (bőséges alkatrész-utánpótlás)

 • ​laptopok esetében ergonomikusan kialakított billentyűzet

 • ​a vállalati laptopok matt kijelzővel rendelkeznek, amely napfénynél is kitűnően látható

 • ​​zajmentes nagy hatásfokú hűtőrendszer (hosszú munkavégzésre tervezve)

Két év garancia egy használt laptopra? IGEN!


A furbify minimum 2 év garanciát vállal felújított termékeire. A felújított piacon ez nem túl gyakori. Ha a megvásárolt termék ezalatt az idő alatt meghibásodna, futárt küldünk érte és a lehető legrövidebb időn belül szervizeljük. Ennek átfutási ideje szintén rekord gyorsaságú, átlagban kevesebb, mint 5 nap, eszünk ágában sincs kihasználni a törvény adta maximumot, mint oly sokan mások.

Ezen felül 30 nap pénzvisszafizetési garanciát is vállalunk, így rizikómentesen próbálhatod ki a felújított számítástechnika előnyeit.

furbify: két év garancia, ingyenes szállítás, környezetbarát megoldás

Környezettudatos, értékálló termékek


A legfőbb előnyökkel, mint a hosszú élettartam, ellenállóság, alacsony meghibásodási arány, könnyen pótolható alkatrészek, remek ár/érték arány, bővíthetőség, külön foglalkoztunk, de emellett a továbbiak sem elhanyagolhatóak, például a környezetvédelem.

Általában a környezettudatos termékek többe kerülnek mint hagyományos “kártékony” társaik. Ha felújított gépet választunk, akkor két legyet ütünk egy csapásra, ugyanis viszonylag olcsón jutunk minőségi és zöld termékhez.

Egy új számítógép legyártása nagyjából 1500 liter vizet, 240 kg szenet és 22 kg kémiai anyagot vesz igénybe. Ha felújított gépet veszünk, egyrészt csökkentjük az új gépek iránti keresletet, valamint újrahasznosítunk. Így kevesebb nyersanyagot kell elvennünk a Földtől. Ez a szempont egyre kevésbé kikerülhető.

A felújított gépek hátrányai


A felújított laptopok hátránya lehet a rövidebb akku-üzemidő, ha az eredeti gyári akkumulátorral vesszük meg.

Mivel az eszközök külföldi forrástól származnak, gyakori az idegen nyelvű billentyűzet, ezért laptopjainkhoz ingyenesen mellékelünk jó minőségű, magyar nyelvű billentyűzet matricát is.

Ha profi játékos vagy, és zavar, ha akadozik a játék, akkor Neked nem ajánljuk ezeket a gépeket. Ha csak egy olyan high-end játszós gép elégíti ki az igényeidet, amin a legújabb lövölde is gond nélkül fut, akkor Neked bizony a legújabb masinára van szükséged; nem elég jó a pár éves.

Ha viszont belépő szinten vagy, és nem ragaszkodsz a legmagasabb beállításokhoz, megéri körülnézni a felújított gamer pc-k közt is, hiszen jóval olcsóbbak, mint a legújabb gamer gépek.

Ha minden vágyad egy mutatós, csúcsteljesítményt nyújtó gép, és még az anyagi fedezeted is megvan hozzá, akkor vásárolj inkább egy új számítógépet. Ám ha ez akárcsak részben nem így van, akkor nézz körül a felújított gépek piacán is. Tartósak, megbízhatóak és jobb ár/érték arányt hetekig kutatva sem találnál.

Ha fillérekért vásárolnál, nyilván eszedbe jut még az apróhirdetések közt is böngészni. Mindenképp gondold át, megéri-e az a pár ezer forint azt, hogy nem egy transzparens, értékelésekkel bíró szakértő cégtől vásárolsz, és búcsút intesz-e 2 év garanciának is.

gyakori tévhitek a felújított számítógépekről

Milyen célra a legalkalmasabbak a felújított gépek?


A felújított prémium üzleti laptopok, pc-k és monitorok rengeteg fronton szállnak harcba az új alacsonyabb anyagminőségű gépekkel. Széles skálát ölelnek fel, de összeszedtük leggyakoribb felhasználási területeiket. Ha arra keresed a választ, milyen laptopot vegyél, nézd át ezt a listát:

 • családi netezős, szörfözős laptop vagy számítógép

 • laptop cégekbe, vállalkozóknak, KKV-k részére

 • laptop otthoni munkára, adminisztratív munkára

 • csetelés, facebook, skype, kapcsolattartás

 • mobil munkaállomások – renderelés, videóvágás, AutoCAD, grafikai programok, Photoshop, stb.

 • diákoknak olcsó laptop

 • szenioroknak, nyugdíjasoknak

Segítünk a választásban!


Segítségre van szükséged? Fordulj legendás ügyfélszolgálatunkhoz és segítünk kiválasztani a számodra leginkább megfelelő terméket. Ajánljuk figyelmedbe laptop választó alkalmazásunkat is, melynek segítségével könnyedén megtalálhatod álmaid laptopját!

Hasznos linkek


Felújított üzleti laptop
Felújított gamer laptop
Felújított workstation laptop
Felújított asztali PC
Felújított gamer PC
Felújított monitor
Felújított Lenovo ThinkPad
Felújított Dell Precision
Felújított HP Elitebook
Komplett asztali PC monitorral
Felújított 2 in 1 tablet laptop
Felújított All in One PC (AIO)
Felújított mobiltelefon
Felújított tablet
Felújított projektor
PC és laptop alkatrész