Mi az All In One PC és melyiket válasszam?

Ǐrta: Péter, furbify 22. 06. 2020 13:37

Új PC-t vagy laptopot keresel, de nem tudsz dönteni? A laptopot csak ritkán vinnéd magaddal, míg egy asztali számítógéphez nincs elég hely az íróasztalodon? Hallottad már az All in One PC (AIO) kifejezést? Egy All in One számítógép vagy másnéven minden egyben számítógép tökéletes választás lehet ilyen esetben. Cikkünkben bemutatjuk nektek az All in One gépek legfőbb előnyeit és hátrányait.


Mi az All in One PC? 

Ahogy az elnevezése is sejteti a minden egyben számítógép gyakorlatilag egy teljes értékű asztali PC egy monitorba építve. Az alkatrészek, DVD meghajtó, SSD vagy HDD, a processzor és memória is a burkolat alatt kapnak helyet, ezért a monitor némileg vastagabb lehet a megszokottnál.

A minden egyben, azaz AIO PC-k egyszerre esztétikusak és praktikusak, hiszen gépház híján egy csomó helyet szabadítanak fel az íróasztalodon, valamint energiatakarékosabbak is egy hagyományos asztali géppel szemben.

Minimális helyet foglal, és nem változtatja kábelrengeteggé az asztalod. Mindössze egy kábel tartozik hozzá, ami az áramellátást biztosítja. Egérből és billentyűzetből célszerű drótnélküli változatot választani, így még kevesebb vezetékkel kell bajlódnod. 

A legtöbb típusnál a hangszóró és a webkamera már be vannak építve, így nem kell külön megvásárolni őket. Ha főként egyszerűbb tevékenységekre – irodai munka, filmnézés, chatelés - szeretnéd használni, akkor érdemes megfontolnod az All in One PC-t.

 

használt, felújított all in one pc


Az All in One PC előnyei

Az asztali gépekhez és a laptopokhoz hasonlóan az AIO számítógépeknek is megvannak az előnyeik és hátrányaik. Mint már említettük, az AIO PC fő előnye, hogy kevesebb helyet foglal. Főként azoknak a felhasználóknak előnyösek, akik nem szeretnének semmivel bajlódni: csak egyszerűen bekapcsolni a gépet és használni. 


További előnyei:

  • Helytakarékos
  • Könnyen mozgatható egy PC-hez képest
  • Egyszerű beüzemelés/telepítés
  • Energiahatékony
  • Nagyobb képernyő a laptopokhoz képest
  • Modern dizájn
  • Érintőképernyő (bizonyos modelleknél)

 

Az All in One PC hátrányai

Mivel az All in One PC-k felépítése bonyolultabb, ezért a javításuk is drágább lehet, mint az asztali gépeké. További hátrány (egyben előny is), hogy előre összeállított konfigurációk, amelyek csupán minimális mértékben bővíthetők. A laptopokhoz hasonlóan többnyire csak a memória mennyisége és a háttértár cseréje oldható meg. A minden egyben számítógépek megjavítása igényes feladat, érdemes tapasztalt szakemberhez fordulni velük.  

Legfőbb hátrányok:

  • Gyengébb grafikus chipek (nem ajánljuk játékosoknak)
  • Néhány típusnál átlagos minőségű monitor (TN panel)
  • Körülményesebb javítani őket

 

 

használt, felújított all in one pc

 

Kinek ajánljuk és kinek nem

A minden egyben számítógép főleg általános használatra alkalmas, leginkább a hétköznapi felhasználó igényeit elégíti ki. Nézhetsz rajta filmet, chatelhetsz a barátaiddal, megírhatod a beadandókat vagy egyszerű irodai munkát is gond nélkül végezhetsz rajta. A csúcskategóriás, drágább darabok már komoly teljesítményű hardverrel rendelkeznek, ezért tervezőszoftverekkel és rendereléssel is megbirkóznak. 

 

 

microsoft surface all in one

 

Ha nem szeretnél laptopot vagy nagyméretű asztali számítógépet vásárolni például a nagyszüleidnek, de tartani akarod velük a kapcsolatot, akkor egy All in One PC lehet az ideális megoldás. Helytakarékos, könnyen mozgatható, energiatakarékos és egyszerűen kezelhető.

Grafikai teljesítményüket tekintve többnyire alulmaradnak a komolyabb gamer gépek teljesítményével szemben, ezért a kínálatunkban található típusokat játékhoz nem ajánljuk. 

A szenvedélyes játékosoknak sokkal gyorsabb gépre van szükségük. A minden egyben számítógépekbe egyszerűen nem fér be a nagyobb teljesítményt produkáló hardver. Léteznek ugyan erősebb konfigurációval rendelkező, kifejezetten játékosoknak készült AIO számítógépek, melyeken gond nélkül futtathatók a legújabb játékok is. Ezek a gépek viszont nem annyira népszerűek, mivel általában drágábbak, mint a PC-k, és ugyanennyi pénzért a gamereknek jobban megéri PC-t vagy laptopot vásárolni erre a célra. 

 

Milyen All in One PC-t vegyek?

Az AIO számítógép mellett döntöttél? Segítünk, hogyan válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt, és mire érdemes odafigyelni a választásnál. 

 

Processzor

Az All in One PC teljesítménye a processzortól függ, és igaz, hogy minél több magos a processzor, valamint minél magasabb a frekvenciája, annál erősebb teljesítmény tekintetében a számítógép. Tehát minél igényesebb feladatokat végzel a gépeden, annál erősebb processzorra van szükséged.

A legerősebb processzorok közé tartozik az Intel Core i7, Intel Core i9 vagy az AMD Ryzen. Ezeket akkor éri meg beszerezned, ha bonyolultabb feladatokhoz (videóvágás, tervező szoftverek) keresel számítógépet. Általános használatnál az Intel i3 és i5 processzorai is remekelnek.


Memória (RAM)

A memória esetében az a szabály, hogy minél nagyobb a memória, annál több programot tudsz futtatni egyszerre. A Windows 10 operációs rendszer memória igénye minimum 4 GB. Ez azonban a netezésen és néhány irodai szoftver futtatásán kívül nem igazán elegendő, ezért ajánlott minimálisan 8 gigára bővíteni a memória mennyiségét. Ha nálunk vásárolsz felújított all in one pc-t és több memóriát szeretnél hozzá, nincs más dolgod, mint a konfigurátorban kiválasztani a méretét és technikusaink beszerelik.

Hogy pontosan mennyi memória kell egy laptopba vagy asztali számítógépbe egy korábbi cikkünkből megtudhatod.

 

Az All in One számítógép monitora

Mivel a minden egyben PC tulajdonképpen egy monitor, ezért itt a képernyő sokkal hangsúlyosabb szerepet kap, mint egy laptop vagy számítógép esetében. Az All in One számítógépek képernyője általában nagyobb, mint egy laptopé, ami miatt a filmkedvelők és a nagyobb képernyő szerelmesei különösen szeretni fogják.

 

Tárhely

Inkább a nagyobb kapacitású és klasszikusnak számító HDD-re (Hard Disc Drive) vagy a sokkal gyorsabb SSD-re (Solid State Drive) szavazol? De elgondolkozhatsz akár a kettő kombinációján is. Mi az SSD-t ajánljuk elsődleges meghajtóként, hiszen jóval gyorsabb, így az operációs rendszernek is kedvez.
 

Felújított All in One számítógépek a furbifytól!

Csakúgy, mint az áltagos asztali számítógép és laptop esetében, az AIO PC-nek is létezik olcsóbb (és zöldebb) alternatívája. A furbify kínálatában is megtalálod a használt All in One PC-ket, melyeket különböző esztétikai kategóriákba soroltunk. 

Kizárólag márkás minden egyben PC-ket újítunk fel, melyeket napi néhány órán keresztül egyszerű irodai feladatok ellátására használtak különféle bankokban és nagyvállalatokban, esetleg bemutatódarabok, outlet termékek voltak. A furbify-nál többnyire a prémium márkáknak tekinthető Lenovo, HP és Dell All in One számítógép találhatók meg a kínálatban. Időnként azonban használt Apple iMac gépek is megtalálhatók.

Ha felkletettük érdeklődésed, nézz körül webáruházunkban, ahol kedvező áron juthatsz hozzá felújított használt All In One PC-hez, amelyekre 2 év garanciát vállalunk. Amennyiben kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal! 
 

All In One számítógépek garanciával

 

 

Kategóriák
Kiemelt cikkek
Címkék