Laptop ajánlatunk iskolakezdéshez, 1. rész

Ǐrta: Péter, furbify 08. 09. 2020 15:39

Sorozatunkban rendszeresen bemutatjuk a legjobb ár-érték arányú használt prémium laptopjainkat webáruházunk kínálatából. Most a Lenovo ThinkPad X240 kompakt méretű laptopot és a Toshiba Tecra R950-t vettük nagyító alá.

Ha tanácstalan vagy a laptop vásárlással kapcsolatban, olvasd el előző cikkünket is, amelyben 7 tippet adunk, hogyan járhatsz a legjobban.

 

Lenovo ThinkPad X240, kompakt méretű mindenes


A Lenovo ThinkPad X240 egy kis méretű laptop, mindössze 12.5 hüvelykes (31.7 cm) képátmérővel, és számos olyan képességgel, amely igazán sokoldalúvá teszi.

A Lenovo laptopok méltán híresek rendkívüli megbízhatóságukról és hosszú élettartamukról egyaránt. Ez az Lenovo ThinkPad X240 esetében sincs másképp, hiszen egy remekül megtervezett, jól összerakott és nagyon könnyű laptop. 

 

lenovo thinkpad x240 laptop


Az X240 egy igazi munkaeszköz, amely bírja a strapát. A burkolata szénszálas műanyag és magnézium felhasználásával készül. A katonai szintű tesztelés és minősítés garantálja, hogy még extrém időjárási körülmények között is megbízhatóan teljesít.

Sötétszürke színe és kellemes tapintású matt felülete tovább erősíti a professzionális hatást. Villantásra ugyan kevésbé alkalmas, mint mondjuk a pillekönnyű, szupervékony ultrabookok, de kiemelkedő ergonómiája és megbízhatósága ezt bőven kompenzálja.
 

Hardver

Teljesítmény tekintetében a Lenovo X240-es még mindig remekül helytáll, azonban ajánlatos egy SSD meghajtóval fokozni a teljesítményét. Általános használatra, szövegszerkesztéshez és irodai feladatokhoz is tökéletesen alkalmas. Elsősorban diákoknak tanuláshoz, home officehoz vagy irodai munkához ajánljuk.

 

lenovo thinkpad x240 laptop
 

Csatlakozók sokasága

A Lenovo ThinkPad X240 mérete ellenére is gazdag felszereltséggel rendelkezik. A készülék oldalán 2db USB 3.0 csatlakozót, 1db D-Sub (VGA) csatlakozót, 1db Mini DisplayPort-ot és egy hálózati (LAN) csatlakozót találunk. A beépített 2 az 1-ben kártyaolvasó mellett, webkamera és SmartCard olvasó szintén megtalálható. A laptop alján természetesen egy dokkoló csatlakozó is helyet kapott.
 

Kijelző

Az X240-es 180 fokban kihajtható, WXGA (1366 x 768) felbontású kijelzővel rendelkezik. A nagy fényerejű matt képernyő kényelmes használhatóságot biztosít akár terepen is.
 

Billentyűzet és touchpad

A Lenovo laptopok egyik nagy erőssége a kényelmes kialakítású, cseppálló billentyűzet. A billentyűk mérete, formája és kiosztása elsőosztályú. A védjeggyé vált, érdesített felületű TrackPoint a billentyűzet közepén foglal helyet. 
 

lenovo thinkpad x240
 

Megbízható útitárs

Strapabíró szerkezetéből adódóan a Lenovo ThinkPad X240-es rendkívül jól bírja az ingázást is, ezért kifejezetten jó választás lehet diákoknak vagy azok számára, akik munkájukból adódóan gyakran utaznak. Méretéből fakadóan könnyedén elfér egy kis méretű hátizsákban is.

 

Lenovo ThinkPad X240

  • Intel Core i3-4010U 1.70 GHz
  • 4GB DDR3 RAM
  • 500GB HDD
  • 12,5" (31,7 cm) WXGA (1366 x 768)
  • Webkamera

 

Lenovo ThinkPad X240 két év garanciával

 


 

Toshiba Tecra R950: arany középút


Ha üzleti besorolású laptopokról esik szó, először a HP, Dell vagy Lenovo márkanevek jutnak eszünkbe. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy a többi gyártó ne rendelkezne kiemelkedő minőségű business class modellekkel. A Toshiba Tecra R950 egy remek példa erre. 

A Tecra R950-es matt fekete, ellenálló műanyagból készített fedlappal rendelkezik. Méreteit tekintve a maga 2.5 kilogrammos súlyával a középnehéz kategóriába tartozik. Vastagsága 25 mm a legvastagabb pontján. Egy közepes méretű hátizsákban, vagy egy 15,6 hüvelykes laptop táskában kényelmesen elfér.
 

toshiba tecra R950 laptop
 

Hardver

A hardver teljesítményét tekintve a középkategóriába tartozik. Az Intel Core i5-3230M processzor a 4 giga DDR3 memóriával kiegészítve elegendő teljesítményt nyújt a hétköznapi, irodai feladatokhoz. A memória mennyiségét ajánlatos tovább bővíteni a gördülékenyebb munkavégzés érdekében.


Toshiba Tecra R950

  • Intel Core i5-3230M 2.60 GHz
  • 4GB DDR3 RAM
  • 750GB HDD
  • DVD-RW
  • 15,6" (39,6 cm) WXGA (1366 x 768)
  • webkamera
  • numerikus billentyűzet

 

Kijelző

A tükröződésmentes (anti-glare) kijelző 15.6 hüvelyk átmérővel és remek fényerővel (260 cd/m²) rendelkezik, amely 8 fokozatban állítható. A TN panel alacsony felbontása, kontrasztaránya és színmélysége (51% sRGB) miatt komolyabb grafikai munkára vagy fotószerkesztésre nem ajánljuk.

 

Billentyűzet

A Tecra R950-es laptop kimagaslóan jó minőségű billentyűzettel rendelkezik. A kellemes tapintású, ergonómikus billentyűkiosztás szinte élménnyé varázsolja még a legunalmasabb szövegszerkesztési feladatokat is. A gombok precíz nyomásérzékenysége tovább fokozza a felhasználói élményt.

 

toshiba tecra r950 laptop

 

Csatlakozók

A laptopon a következő csatlakozók találhatók: 1 x FireWire (IEEE 1394), 1 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, 1 x D-Sub (VGA), 1 x DisplayPort, 1 x LAN (RJ-45), 1 x USB 2.0 / eSATA, 2 x Audio Jacks (3,5 mm). A laptop alján dokkoló port is megtalálható.


Toshiba Tecra R950 laptop csomag diákoknak, egérrel és laptop táskával

Tekintsd meg Toshiba Tecra R950 laptop választékunkat

 


 

Az ajánlóban bemutatott használt laptopok most 2 év garanciával megvásárolhatók a furbify webáruházban. A szállítás természetesen ingyenes.

INFO:
Laptopjaink külföldről származnak, de a laptop billentyűzet minden esetben európai kiosztású - tehát csak a speciális magyar karakterek nincsenek feltüntetve, ezért ingyenes “Kolink” billentyűzet matricát is mellékelünk.

 

furbify szolgáltatások
 

 

Kategóriák
Kiemelt cikkek
Címkék