Milyen gamer PC-t vegyek? Segítünk!

Ǐrta: Péter, furbify 07. 10. 2020 11:18

Szenvedélyes játékos vagy, de a számítógéped egyre nehezebben birkózik meg a legújabb lövöldékkel? Időszerű lenne már befektetni egy gamer PC-be, hogy az esti multiplayer a grafikai beállítások optimalizálása helyett, valóban a kikapcsolódásról szóljon? 

Tudjuk egy vérbeli gamer PC nem egy olcsó befektetés, hiszen a legújabb játékok nem meglepő módon, általában a legmodernebb vasat “kedvelik”. Nyilván Te is szeretnéd megkímélni magadat a hatalmas kiadásoktól és a cserével járó macerától is.

Ha lecserélnéd régi számítógépedet, akkor alapvetően három lehetőség közül választhatsz: építesz magadnak egyet, egy előre összeállított gamer PC-t vásárolsz valamelyik szaküzletben, vagy bevállalod a rizikót és veszel egy használtat. 

Természetesen létezik még egy olyan megoldás is, amellyel két legyet üthetsz egy csapásra. Olvass tovább, és megtudhatod, mi az!

 

Egyedi gamer PC házilag


Ha megfelelő szaktudással rendelkezel, akkor akár saját magad is építhetsz egy gamer PC-t. Egy olyan számítógép, ami a jelenlegi játékok minden követelményének megfelel, igencsak sokba kerül, ezért sokan saját kezükbe veszik az ügyet. Valljuk be, egy egyedi gamer gép minden hardcore játékos szívét megdobogtatja.

Az egymással kompatibilis hardverek kiválasztása és a gamer PC összeszerelése azonban nagy szakértelmet és körültekintést igényel, ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy a gép teljesítménye nem fogja tükrözni a ráfordított pénzt, időt és energiát.

 

furbify egyedi gamer pc összerakás

 

Ha értesz a PC barkácsoláshoz, mindenképp ragaszkodsz a csúcsteljesítményhez, és 4K felbontásban, 144 fps-sel szeretnéd tolni a legmenőbb játékokat, akkor az egyedi gépek jelentik számodra az egyik legjobb megoldást. 

Nem utolsó szempont az sem, hogy így kedvedre válogathatsz a szebbnél szebb számítógépházak közül is.


Új, gyári gamer PC


A legtöbben nem rendelkeznek elegendő szakértelemmel ahhoz, hogy egy egyedi gamer gépet rakjanak össze. Számukra a szaküzletek, webáruházak kínálnak előre összeállított gamer PC-ket széles választékban, meglehetősen borsos áron.

 

lenovo legion gamer pc furbify

 

Ezek a számítógépek rendszerint optimális konfigurációval rendelkeznek, és remekül teljesítenek. Szinte minden nagyobb gyártó rendelkezik már saját gamer termékcsaláddal, ilyenek pl. a Lenovo Legion, Acer Predator, stb. Egy előre összerakott gamer PC kényelmes megoldás lehet azok számára, akik nem akarnak egy egyedi gépbe fektetni. Egyetlen hátrányuk talán a magasabb árfekvés lehet. 

A gyártók a hardveres konfiguráción felül ügyelnek arra is, hogy a gamer PC gépházak is megnyerőek legyenek. Ebben a kategóriában igazán szemet gyönyörködtető termékeket találhatunk, amelyek akár lakásdekorációként is megállnák a helyüket :)

 

Mi a helyzet a használt gamer gépekkel, apróhirdetésekkel?


A harmadik lehetőség, hogy egy használt gamer gépet szerzel be. Ehhez nincs más dolgod, mint körülnézni az apróhirdetések között, vagy az erre szakosodott fórumokon, ahol rengeteg lehetőség közül válogathatsz, többnyire olcsón.

A használt termékek legnagyobb előnye az alacsony ár, legnagyobb hátránya viszont az, hogy garanciát csak a legritkább esetekben vállalnak rájuk. Ha ezt a lehetőséget választod, nem árt egy kis elővigyázatosság, hiszen könnyen belefuthatsz egy-egy silány minőségű, vagy épp teljesen lestrapált termékbe is.


Garanciális használt (felújított) gamer PC!


Tapasztalataink szerint játékos körökben kevésbé idegenkednek a használt, felújított hardverektől. Miért is kéne? A furbify webáruházban található gamer PC-k gondosan tesztelt darabok, amelyek felújított és új alkatrészekből épülnek fel, és 2 év garanciával kerülnek értékesítésre.

Ha attól tartasz, hogy a felújított gépek lestrapáltan néznek ki, akkor el kell oszlassuk a kételyeidet. Tény, hogy a benne lévő alkatrészek felújított darabok, azonban új házakkal is értékesítünk PC-ket. Így amennyiben fontos számodra a külcsín, nem kell lemondanod róla.

A felújított gépekbe általában Nvidia GeForce (GT, GTX, RTX) videókártyát helyezünk, de természetesen akadnak olyan típusok is, amelyek Radeon videókártyát (RX Vega, RX470) használnak. 

 

 

A memória mennyisége ezekben a gépekben minimum 8GB DDR3 vagy DDR4. Ez a mennyiség jelenleg elegendő egy belépő szintű gamer konfigurációhoz, azonban a termékoldalon található konfigurátorban igényeid szerint tovább növelheted. Hogy pontosan mennyi memória kell egy számítógépbe, azt az előző cikkünkből tudhatod meg.

Egy gamer gépben szükséged van egy villámgyors SSD-re, ami manapság már alapfelszereltség. Általa a betöltés is gyorsabbá válik majd, mintha ugyanezt hagyományos merevlemezről (HDD) tennéd meg. A kínálatunkban minden gamer gépben SSD-meghajtó lapul, amelyet szintén kedvedre bővíthetsz a konfigurátor segítségével.

Mi hiszünk abban, hogy a használt számítástechnika nem az ördögtől való, hiszen már több, mint egy évtizede újítunk fel prémium számítógépeket és laptopokat. A felújított gépek olcsóbb és fenntarthatóbb megoldást jelentenek az új termékekkel szemben, igaz némi kompromisszumok árán. Az előnyeik azonban jócskán túlmutatnak ezeken. 


Kik vásárolnak felújított gamer pc-t?


Többféle konfigurációt is készítünk, hogy a kedvelt játék(ok)tól függően mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt, árban és teljesítményben egyaránt. Az áraink általában 130 000 forint környékéről indulnak és 350 000 forint körül tetőznek. Ha kíváncsi vagy másoknak mennyire jönnek be a felújított gamer gépek, akkor olvasd el a Maradok a pénzemnél blog tesztjét!


Mire számíthatsz ennyiért, ha nálunk vásárolsz?

  • alaposan letesztelt gamer pc-t, új és felújított alkatrészekből összeállítva 
  • igény szerint előre telepített Windows 10 operációs rendszert
  • kulcsrakészen kapod, csak bekapcsolod és máris használhatod
  • két év garanciát
  • ingyenes házhozszállítást
  • 30 nap pénzvisszafizetési garanciát
  • hálózati tápkábelt


Fontos megjegyeznünk, hogy a gamer gépeink nem a legújabb csúcstechnológiát felvonultató PC-k, azonban bőven élvezhető minőségben képesek futtatni a népszerűbb játékokat. Az elvárható Full HD felbontással és közepes / magas grafikai beállításokkal simán megbirkóznak.

Ha ragaszkodsz a maximális grafikai beállításokhoz, a 4K felbontáshoz és a magas framerate-hez, akkor ez a termékkategória számodra csalódást okozna.

 

furbify használt felújított gamer pc garanciával

 

Vásárolj hitelre, 2 év garanciával!


Szállítás előtt minden egyes gamer gépet alaposan letesztelünk, ezért a megszokott 24 óra helyett, a kiszállítás 1-2 munkanappal tovább tart. Erre azért van szükség, hogy biztosak lehessünk abban, hogy egy megbízhatóan működő terméket adunk át, amely nem okoz csalódást. Amennyiben
mégsem vagy elégedett, a gépet 30 napig visszaküldheted nekünk, és mi visszafizetjük az árát. A két év garanciát már említettük?

A furbify webáruházban részletre is vásárolhatsz (Cetelem Online Áruhitel), gyorsan és egyszerűen.

Tekintsd meg gamer PC kínálatunkat.
 

 

Kategóriák
Kiemelt cikkek
Címkék