A legjobb laptopjaink: áprilisi TOP 3

Ǐrta: Péter, furbify 06. 04. 2020 13:18

Cikksorozatunkban havi rendszerességgel szemezgetünk legjobb és legmegbízhatóbb laptopjaink közül. Kiválogattuk áprilisi kínálatunkból a kedvenceinket, melyek véleményünk szerint kiemelkedően jó ár-érték aránnyal rendelkező, sokoldalú üzleti laptopok, akár home office munkához is.


Dell Latitude E5550 vélemény

A Dell üzleti laptopjai mindig is közel álltak a szívünkhöz. Nincs ez másképp a Dell Latitude E5550-el sem, hiszen ismét egy remek minőségű, jól összerakott és egyben mutatós laptopról van szó.

A Latitude E5550-es felülete csúszásmentes matt borítása amellett, hogy kellemes tapintású, elegáns megjelenést is kölcsönöz a készüléknek. Az üzleti laptopokra jellemző letisztult, minimalista formatervezése ne tévesszen meg senkit, hiszen egy vérbeli manager laptoppal van dolgunk.

A Dell Latitude E5550-es 180 fokban kihajtható matt kijelzőt kapott, amelyet masszív, fémből készült zsanérok tartanak a helyén. A Full HD (1920 x 1080) felbontású IPS kijelző anti-glare, azaz tükröződésmentes felülettel rendelkezik, amelyhez magas betekintési szög is párosul. Szinte minden szögből telt színeket és éles képet láthatunk. 


dell latitude e5550 laptop
 

Elődeihez képest a 15,6" (39,6 cm) átmérőjű laptop súlya 260 grammal csökkent, így a maga 2.16 kilogrammos súlyával a Dell Latitude E5550 a kényelmesen hordozható készülékek közé tartozik. 

A portok tekintetében teljesen korrekt a felhozatal: 3db USB 3.0-ás port mellett, HDMI, D-Sub (VGA) és LAN (RJ-45) csatlakozókat, valamint SD kártyaolvasót is találunk. Természetesen a Dell Latitude E5550-es laptop dokkoló csatlakozóval is rendelkezik.

A beépített webkamera, a Bluetooth csatlakozó, az ujjlenyomat-olvasó és a világító billentyűzet alapvető elvárás egy business laptopnál, így a Dell Latitude E5550 esetében is a felszereltség részét képezik.

Teljesítmény tekintetében sem lehet okunk panaszra, hiszen az ötödik generációs, energiatakarékos Intel Core i5-5200U 2.20 GHz processzor, a 8 gigányi DDR3 memóriával kiegészítve kellően gyors. Hétköznapi feladatok, általános használat mellett képszerkesztéshez és egyéb munkákhoz is megfelelő teljesítményt nyújt.

A Dell Latitude E5550-et dedikált videókártya híján komolyabb rendszerigényű játékokhoz nem igazán ajánljuk (Counter Strike: GO: Medium beállításon 49 FPS), viszont hétköznapi használatra, netezésre, filmnézésre kiválóan alkalmas.

Dell Latitude E5500 laptop kínálatunk →
Használt Dell laptopok garanciával →

 

Lenovo ThinkPad L540 vélemény

A Lenovo ThinkPad L540 egy középkategóriás multimédia laptop, a ThinkPadek-re jellemző szögletes, fekete dizájnnal. Az üvegszállal megerősített ellenálló műanyag burkolatot és az erős, fémből készült forgópántokat hosszútávra tervezték, és remekül bírják a strapát. Szó szerint, ugyanis a Lenovo ThinkPad-eket a szigorú minőségi ellenőrzések mellett katonai szintű tesztelésnek is alávetik.

A 15.6”-os (39,6 cm) átmérőjű L540-es egyik legfőbb erénye a minőségi, 180 fokban kihajtható kijelző, valamint a kényelmes, cseppálló billentyűzet. Az 1366x768-as felbontású, tükröződésmentes (AntiGlare) képernyő kényelmes használatot tesz lehetővé szinte bármilyen fényviszonyoknál.


lenovo thinkpad l540 laptop
 

Csatlakozók tekintetében is hozza a kötelezőt: három darab USB 2.0-ás és egy USB 3.0-ás csatlakozó mellett D-SUB (VGA), mini Display Port és LAN csatlakozókat is találunk.

Egy multimédia laptoptól széleskörű használhatóságot, sokoldalúságot várunk. Ezt a Lenovo ThinkPad L540 is tudja, hiszen az irodai alkalmazásokon, internetezésen, filmnézésen felül régebbi játékok is futtathatók. Ugyan nem kifejezetten játékokra optimalizált gamer laptop, de néhány korábbi játékkal megbirkózik. Alacsonyabb beállításokkal a Counter Strike: GO, MOBA és League of Legends (LoL) is játszható.

A retrós hatású, robosztus külseje némileg megosztó lehet, viszont sokoldalú használhatósága és strapabíró szerkezete mindenképp a Lenovo ThinkPad L540 mellett szólnak.

Lenovo ThinkPad L540 laptop kínálatunk →
További Lenovo ThinkPad laptopok →

 

HP Elitebook Folio 9470m

A HP Elitebook-ok házon belül is nagy rajongótáborra tettek szert, hiszen több munkatársunk is a HP üzleti laptopjain dolgozik már évek óta. A HP Folio 9470m egy sokoldalú business laptop a szokásos, EliteBook-okra jellemző minőséggel és funkciókkal.
 
Egyetlen meglepő dolog a külsejével kapcsolatban, hogy nem az EliteBookok-nál megszokott fémes tapintású felülettel találkozunk; fedelére és aljára is gumihatású, csúszásgátló réteget vittek fel, amihez hasonlót a Dell Latitude modelleknél is láthattunk. Persze alatta igényes, elsőrangúan összerakott fém erősítésű vázat találunk, ami minden tekintetben hozza a csúcskategória elvárásait.
 

hp elitebook folio 9470m laptop


A számítási erőt egy Intel i5 processzor, név szerint a 3427u típus adja. Az órája 2,8GHz-en ketyeg 2 maggal és 4 szálon 4GB RAM (bővíthető) segítségével. Ez szinte bármilyen általános irodai alkalmazásnak elegendő.

Az ajánlatunkban 320GB HDD-vel felszerelt példány található. Természetesen kérésre ezt tudjuk cserélni SSD-re, ami robbanásszerű gyorsulást eredményez az amúgy sem lassú notin!
 
A megjelenítésen egy Intel HD Graphics 4000-es grafikus chip dolgozik. Az 1366x768-as felbontású XVGA kijelző tökéletesen megfelel minden irodai munkára, filmnézésre. A kijelző felett található egy 1280×720 pixel felbontású, beépített webkamera is.

Jobb oldalon található két USB 3.0, Display port, VGA kivezetés, dokkoló port és egy Gigabites LAN bemenet található, míg a bal oldalon töltő csatlakozó, hűtés kivezetés, zár, USB 3.0, 3,5 Jack hang kivezetés, és egy Smart Card olvasó kapott helyet.
 
A HP EliteBook Folio 9470m touchpad-je nagyszerűen használható; sima, fémes tapintású. Természetesen többérintéses gesztusvezérlésre is képes. Gombjait nem integrálták az érintő-felületbe; nagyon kellemesen, kattogás nélkül járnak. 

Aki biztonságban akarja tudni az adatait, használhatja az ujjlenyomat-olvasót is a belépéshez. A billentyűzet terén nagyot alkotott a HP a Folio szériánál. A gombok fémkerettel elválasztottak, rövid úton járnak, és a 3 fokozatban állítható billentyűzet világítást mindenki imádni fogja, aki szeret sötétben számítózni.

 

Termékmanagerünk véleménye:

A furbify termékmanagereként egy éve a HP Elitebook Folio 9470m-et használom. Minden nap minimum 2-3 órát dolgozom vele, és eddig 100%-ig meg vagyok vele elégedve. Komolyabb játékokon kívül bármit meg tudtam vele oldani. A HP Elitebook Folio 9470m billentyűzete remek kialakítású, és nagyon élvezetessé teszi a gépelést.  - Sholva
 

HP Elitebook Folio 9470m kínálatunk →
További HP laptopok →

 

Segítünk kiválasztani a megfelelő home office laptopot!

A felsorolt használt üzleti laptopok könnyedén megbirkóznak a keményebb feladatokkal is, így jó szívvel ajánljuk őket azoknak, akik sokoldalú, megbízható eszközöket szeretnének vagy home office laptopot szeretnének.

Termékeink 100%-os műszaki állapotú, egyenként bevizsgált és felújított “business class” termékek, melyekre 2 év garanciát vállalunk, és ingyenesen szállítjuk őket.

Amennyiben nem vagy elégedett a termékkel, a pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően 30 napig visszaküldheted, és mi visszafizetjük az árát. 

Előfordulhat, hogy a cikkben bemutatott laptopok elérhetősége időközben megváltozik. Ebben az esetben fordulj hozzánk bizalommal, és segítünk a Te igényeidnek leginkább megfelelő laptop kiválasztásában. Ha kérdésed van bármelyik termékkel kapcsolatban, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz.

Tekintsd meg további üzleti laptopjainkat →

 

Az ajánlóban szereplő termékeket a cikk írásakor elérhető raktárkészletünkből válogattuk ki. Mivel raktárkészletünk folyamatosan változik előfordulhat, hogy a cikkben szereplő termékek átmenetileg, vagy már egyáltalán nem elérhetők. Webáruházunkban számos terméket kínálunk, melyek hasonló paraméterekkel és minőséggel rendelkeznek, így könnyen megtalálod a Neked leginkább megfelelőt. Fordulj hozzánk bizalommal és segítünk a választásban!

 

Kategóriák
Kiemelt cikkek
Címkék