Minőség egyedi megoldásokkal – a Fujitsu laptopok előnyei

Ǐrta: Péter, furbify 02. 11. 2021 09:18

Bár Magyarországon kevésbé elterjedt és ismert márkáról van szó, a Fujitsu bizony erős felhozatallal, minőségi laptopokkal van jelen a globális piacon. Nem is várható el más egy olyan, idén 86 éves vállalattól, amely az informatika egyik fellegvárának számító Japánban első helyen végzett az összesített éves árbevételt tekintve idén a szegmensében. Egyedi technológiai megoldások és széles skálán mozgó laptopfelhozatal jellemzi a vállalatot, ebbe nyújtunk most betekintést a teljesség igénye nélkül.

 

Lifebook és Celsius széria


Még 1935-ben alapították meg a vállalatot Japán fővárosában, Tokióban. Ezzel a mai napig létező IT vállalatok ranglistáján a harmadik helyet foglalja el, olyan nevek után, mint az IBM és a Hewlett-Packard. Látható tehát, hogy nem az alsó kategóriás játékosok között mozog a Fujitsu, ezt bizonyítják azok a termékei is, amikkel jelen van a világ informatikájának egyre igényesebb palettáján. Természetesen a laptopok mellett szervereket, tárhellyel kapcsolatos megoldásokat, hálózati eszközöket, de még légkondicionáló gépeket is gyárt a cég, ugyanakkor ebben a cikkben csak a legelsőre, a Fujitsu laptopok bemutatására koncentrálunk.

A Lifebook sorozat a Fujitsu laptopjai közül az, ami a legszélesebb vásárlóréteget képes megszólítani. Három fő kategóriába sorolja a vállalat az itt található gépeket, ezek magyarítva a következők: kompakt, fejlettebb és felsőkategóriás. Természetesen mindhárom típus a legmagasabb minőséget képviseli, hiszen a vállalat egyik szlogenje is ezt hivatott bizonyítani. „Made in Japan”, azaz Japánban gyártva, ez a mottó az, amely szerint minden egyes gép Japán sztenderdek szerint készül, alapos tesztelésen esik át még azelőtt, hogy az ügyfél a kezébe venné. Ennek megfelelően az A kategóriába eső gépek az otthoni felhasználásra szánt, nem üzleti vásárlóknak tervezett eszközöket jelentik. Az E és U sorozatba tartozó modellek komolyabb igényekkel számolnak, ugyanúgy, mint az S széria laptopjai. Ezek elsődlegesen az üzleti felhasználókat célozzák meg, ugyanakkor az olyan, nem üzleti felhasználásban gondolkodók számára is megfelelő választás lehetnek, akik igénylik a komolyabb teljesítményt, nagyobb kapacitást.

 

Fujitsu Celsius H770 workstation laptop

 

Fujitsu Celsius széria

 

A fentieket egészíti ki a Fujitsu Celsius széria, amit eredetileg azok számára fejlesztettek ki, akik még az üzleti felhasználáson belül is a felső réteget képviselik. Ezek a mobil munkállomás laptopok (workstation laptop) és asztali PC-k, kompromisszumoktól mentes felszereltséggel, a legerősebb grafikus kártyákkal, processzorokkal szerelkeztek fel, extra memóriával és tárhelymegoldásokkal biztosítják a megfelelő teljesítményt. Olyan, a laptopok között nem megszokott képességek is a széria sajátjai, mint a leginkább szerverek esetében fellelhető hibajavító ECC (error correcting) memória. Ezeket a gépeket konstans, 24/7-es futásra, valamint magas fokú igénybevételre tervezték.

 

Fujitsu Celsius workstation laptop

Fujitsu Celsius workstation laptop, professzionális használatra

 

Egyedi megoldásokkal tarkítva


Mindazok mellett, hogy világszínvonalú gépeket terveznek, a Fujitsu mérnökei arra is nagy figyelmet szentelnek, hogy egyedi megoldásokkal előzzék meg a konkurenciát. Ezek közül az átlagfelhasználó számára talán az a legfontosabb, hogy kiemelt szerepe van a laptopok súly- és méretcsökkentésének a tervezés és gyártás során. Szupervékony, szinte pehelykönnyű gépeket is megtalálunk a felhozatalban, a vállalat kifejezetten büszke arra, hogy több, egy kilogramm súly alatti gépük is jelen van a piacon, amely a mobilitás és hordozhatóság szempontjából nem elhanyagolható tényező.

Szintén a Fujitsu saját találmánya az úgynevezett PalmSecure technológia, amely a jelenlegi, pandémiás időszakban egy olyan megoldást jelent a biometrikus azonosításra, amelyhez nem kell fizikai kontaktus. Természetesen laptopok esetében, ahol az azonosítás után a legtöbb esetben a billentyűzethez és touchpadhoz azért hozzá kell érni, kevésbé van értelme érintésmentes azonosításról beszélni, azonban a biztonság tekintetében szinte verhetetlen innovációról beszélhetünk. Ujjlenyomat helyett egy infravörös fénnyel működő azonosító-rendszer ez, amely a tenyérben futó erek egyedi mintázatát ismeri fel és azonosítja be. Mivel ez a minta egyedibb és szinte hamisíthatatlan, jóval nagyobb szintű biztonságot is eredményez.

 

Fujistu Lifebbok E743

 

A japán cég mérnökei kifejezetten támogatják a moduláris felépítést, amely a környezetvédelem és a hulladékgazdálkodás szempontjából egyre inkább előtérbe helyeződik. A tervezőmunka során a laptopokat úgy alakítják ki, hogy az egyes elhasználódott, elöregedett vagy meghibásodott részek kicserélhetők legyenek. Ily módon nem kell az egész gépet leselejtezni, hanem ahogy az egyes elemek tönkremennek, elég csupán azokat helyettesíteni. Ez szöges ellentétben áll sok más cég filozófiájával, amely az egybeépítéssel profitmaximalizálásra törekszik, rengeteg hulladékot termelve.

 

Felújított Fujitsu laptopok a furbifytól

 

Webáruházunkban széles választékban kaphatók kiváló minőségű felújított Fujitsu laptopok. Legyen szó egyszerű böngészésre alkalmas belépő szintű laptopról vagy komolyabb paraméterekkel rendelkező mobil munkaállomás laptopról a Fujitsu termékei közt biztosan találsz megfelelőt. 

Felújított Fujitsu laptopok garanciával

 

 

Kategóriák
Kiemelt cikkek
Címkék