Legjobb laptopjaink: júniusi TOP 3

Ǐrta: Péter, furbify 27. 05. 2020 08:31

Cikksorozatunkban havi rendszerességgel szemezgetünk legjobb és legmegbízhatóbb laptopjaink közül. Válogatásunkban olyan laptopokat mutatunk be, amelyeket kipróbáltunk és véleményünk szerint igazán jó ár-érték aránnyal rendelkeznek. Júniusi ajánlónkban a Dell Latitude E7240 és az Acer Travelmate P645-S laptopok mellett, a Lenovo Thinkpad S1 Yoga 12 tablet laptopot mutatjuk be egy kicsit közlebbről.

 

Dell Latitude E7240 laptop vélemény

A Dell Latitude E7240-es egy 12 hüvelykes, kompakt méretű ultrabook, amely meggyőző teljesítménye mellett letisztult dizájnjával is hódít. A Dell Latitude szériára jellemző minőségi burkolat és az üzleti laptopok igényes kidolgozottsága egyaránt jelen van.

Dell Latitude E7240 laptop

 

A már említett burkolat előnyei leginkább a könnyű tisztíthatóság, prémium megjelenés és a szigorú katonai szintű tesztekkel (MIL-STD-810G)  is alátámasztott, kiemelkedően jó ellenállóképesség. A kijelzőt tartó zsanérok fémből készült minőségi darabok, amelyek hosszú éveken át bírják a gyűrődést.

Súlyát tekintve sincs okunk panaszra, hiszen a Dell Latitude E7240 mindössze 1360 gramm, így kényelmesen magunkkal vihetjük szinte bárhova.

Az E7240-es csatlakozók tekintetében is jól felszerelt, ami elvárható egy üzleti laptoptól. A három darab USB 3.0-ás csatlakozó mellett, HDMI, mini Displayport csatlakozóval is rendelkezik. A laptopon ezenfelül találhatunk egy 4 az 1-ben kártyaolvasót, beépített SmartCard olvasót és dokkoló csatlakozót is.

 

Dell Latitude E7240

 

Ahogy azt már megszokhattuk a Dell üzleti laptopok biztonságról többek közt egy beépített ujjlenyomat-olvasó is gondoskodik.

A memória bővíthetőségét tekintve a Dell Latitude E7240-es memória mennyisége maximum 16 gigányi 1600 MHz-es DDR3-ra növelhető. Erre összesen két darab, könnyen hozzáférhető aljzat áll rendelkezésünkre. 

A kényelmes, zajtalan billentyűzet több fokozatban állítható világítást is kapott, így használata kedvezőtlen fényviszonyoknál sem okoz problémát. 

Az E7240-es kijelzője 1366 x 768-as felbontású, 12,1”-es átmérővel rendelkező, tükröződésmentes felületű TN panel. A kijelző fényereje 10 fokozatban állítható, így könnyen testre szabhatjuk egyéni igényeinknek és a fényviszonyoknak megfelelően.

A képernyő alacsony kontrasztaránya (334:1) nem felel meg professzionális képszerkesztéshez, viszont irodai munkára, általános használatra kitűnően alkalmas. Ugyan a Dell Latitude E7240-es nem kimondottan gamer laptop, néhány alacsony rendszerigényű játékkal azonban megbirkózik. (pl. StarCraft 2, low setting, ~80fps.)

Dell Latitude kínálatunkat itt találod


 


 

Lenovo ThinkPad S1 Yoga 12 tablet laptop bemutató

Ugyan a Lenovo ThinkPad S1 Yoga külseje nem igazán dobogtatja meg a szíveket, a tabletként használható kihajtható, minőségi IPS kijelzője és sokoldalúsága már annál inkább. A Lenovo 2 az 1-ben tabletlaptopjával két legyet üthetünk egy csapásra!

Lenovo ThinkPad S1 Yoga 12 tablet laptop

 

A kinézetét tekintve a már megszokott, letisztult és elegáns Thinkpad design, ellenálló magnéziumötvözetből készült burkolattal és minőségi zsanérokkal, amelyek megbízhatóan rögzítik a 360 fokban kihajtható kijelzőt. A kijelző hátrahajtásánál a billentyűk visszahúzódnak a laptopba (Lift'n'Lock megoldás) és egy síkba kerülnek a csuklótámasszal, ezzel elkerülhető a véletlenszerű billentyűlenyomás tablet üzemmódban. Praktikus és okos megoldás a Lenovotól.

A Lenovo ThinkPad S1 Yoga tablet laptop mindössze 19 milliméter vastag és 1.58 kilogramm súlyú, így még éppen befér az ultrabook szabványba. Könnyen hordozható, feltűnésmentesen.

A laptop jobb oldalán több csatlakozási lehetőséget találhatunk: 2 x USB 3.0, 1 x mini HDMI, 1x Combo audio port (fejhallgató és mikrofon egyben), valamint egy 4 az 1-ben kártyaolvasót is.

 

Lenovo Thinkpad S1 Yoga 12

 

A 31.8 centiméter átmérőjű Full HD (1920x1080 pixel) felbontású érintőképernyő, félig fényes (tükröződő) borítású. A Lenovo ThinkPad S1 Yoga kijelzőjének 366 cd/m² fényereje jó használhatóságot tesz lehetővé a legváltozatosabb fényviszonyoknál is. A minőségi IPS képernyő telt színeket, remek kontrasztot (745:1) és magas betekintési szöget biztosít.

 A billentyűk formája lekerekített, lenyomásuk zajtalan és az ergonomikus kialakításnak köszönhetően kényelmes is. A Lenovonak jár egy plusz pont a billentyűzet cseppállóságáért! Az egérpad és pöcökegér többféleképpen beállítható és testre szabható, ahogy azt már megszokhattuk a Lenovo laptopoknál. A laptop burkolatába rejtve találhatunk egy érintőceruzát (stylus) is, amely fokozza a felhasználói élményt.

A Lenovo Thinkpad S1 Yoga kettő az egyben tablet laptopot olyanoknak ajánljuk, akik egy sokoldalú, kis méretű multimédia tulajdonságokkal rendelkező laptopot szeretnének. A hétköznapi feladatokhoz, irodai alkalmazásokhoz tökéletesen elegendő a teljesítménye, és a remek minőségű érintőképernyő sokféle felhasználási lehetőséget biztosít. 

Lenovo Thinkpad S1 Yoga 12 kínálatunkat itt találod


 


 

Acer Travelmate P645 S laptop vélemény

Az utóbbi hónapokban kínálatunkat Acer laptopokkal bővítettük. A nagy múltú tajvani márka szerverei, számítógépei és monitorjai mellett megbízható laptopjairól is ismert. Termékajánló cikksorozatunkban először mutatunk be Acer laptopot, ezért egyből egy kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező üzleti modellt választottunk, a Travelmate P645 S-t.

Acer Travelmate P645-S laptop

 

Az Acer Travelmate P645 S egy felső kategóriás üzleti laptop, ellenálló magnézium-, alumínium- és karbonvázzal, amely amellett, hogy könnyű, meglepően ellenálló is. A masszív burkolati megoldások mellett G-szenzoros merevlemez-védelemmel és ujjlenyomat-olvasóval is rendelkezik. 

Érdekes és egyben praktikus megoldás az Acertől a beépített öntiszító mechanizmus (Dust Defender), amely a készülék alján található ventilátor forgásirányának megváltoztatásával kifújja a felgyülemlett port a laptopból. Ezt az egyszerű karbantartási feladatot rendszeresen elvégezve nem kell tartanunk a laptop túlmelegedésétől.

 

Acer Travelmate P645 S laptop

 

Csatlakozók tekintetében sincs okunk panaszra, hiszen a három darab USB 3.0-ás csatlakozó mellett HDMI, D-SUB és Lan csatlakozókat is találunk. A laptop alján szintén megtalálható a dokkoló csatlakozó is.

Az Acer Travelmate P645-S 14 hüvelykes képátmérőjű, 1920 x 1080 Full HD felbontású, matt felületű IPS kijelzője mindent tud, amit egy üzleti laptoptól elvárhatunk. A kijelző remek kontraszt aránya (828:1) és fényereje (átlagosan 308 cd/m²) egyaránt meggyőzőek, a magas betekintési szöge pedig még egy plusz pontot érdemel.

Az Acer Travelmate P645-S sokoldalúan használható üzleti laptop, amely könnyű hordozhatóságával és prémium kivitelezésével emelkedik ki. Webáruházunkban két év garanciával vásárolható meg a készlet erejéig.

Acer Travelmate P645-S kínálatunkat itt találod

 

Az ajánlóban szereplő termékeket a cikk írásakor elérhető raktárkészletünkből válogattuk ki. Mivel raktárkészletünk folyamatosan változik előfordulhat, hogy a cikkben szereplő termékek átmenetileg, vagy már egyáltalán nem elérhetők. Webáruházunkban számos terméket kínálunk, melyek hasonló paraméterekkel és minőséggel rendelkeznek, így könnyen megtalálod a Neked leginkább megfelelőt. Fordulj hozzánk bizalommal és segítünk a választásban!

 

Kategóriák
Kiemelt cikkek
Címkék