Legjobb laptop márkák: Lenovo ThinkPad

Ǐrta: Péter, furbify 12. 03. 2020 14:38

A kínai tudományos projektből világmárkává fejlődő Lenovo napjainkban az egyik legjobb laptop márka a piacon. Hírnevet több évtizedes múltjának, számtalan innovatív megoldásának és csúcsminőségű üzleti laptopjainak köszönheti. Ismerd meg a Lenovo sztorit és a legendásan strapabíró ThinkPad laptopokat, amelyek még a világűrt is megjárták!

A legendás kezdetek

1984 novemberében 11 kínai tudós és mérnök nagyot álmodott, Liu Chuanzhi vezetésével és a Kínai Tudományos Akadémia támogatásával céget alapítottak. Kezdetben TV-k behozatalával és értékesítésével, majd külföldről behozott számítógépek értékesítésével és telepítésével próbálkoztak, mérsékelt sikerrel.

A TV-import bukása után végül 1990-ben saját márkás számítógépek gyártása mellett döntöttek, melyek meghozták a várva várt sikert. A céget ekkor már Legend néven jegyezték, s rekordidő alatt piacvezetővé vált Kínában. Röpke 8 év elteltével elérték az 1 000 000 legyártott PC-t és ázsiai egyeduralomra törtek.

Lenovo márka, avagy a nemzetközi térhódítás

Mikor a 2000-es évek elején már kicsinek bizonyult számukra Ázsia, nemzetközi terjeszkedésre készültek. Ennek első lépéseként 2003-ban a Legend márkanevet óriási marketingkampánnyal megtámogatva Lenovo-ra változtatták. Meghagyták a Legend első két betűjét és hozzátoldották a latin „novo“, vagyis új szót. Tehát a Lenovo tulajdonképpen az új Legend.

A nyugati terjeszkedés első lépéseként 2005-ben megvásárolták az IBM PC-gyártó részlegét, ezzel egycsapásra a világ harmadik legnagyobb számítógépgyártójává váltak. Emellett az IBM felvásárlásával megkaparintották többekközt a ThinkPad márkát is és portfóliójuk tabletek és okostelefonok gyártásával tovább bővült.

Lenovo Thinkpad laptopok

A Lenovot leginkább a megbízható laptopjairól ismerjük, melyek közül magasan kiemelkedik a ThinkPad üzleti laptop széria. Bevezetése óta töretlen népszerűségnek örvend a professzionális és általános fogyasztók körében egyaránt.

Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint a 100 milliónál is több eladott példány. A Lenovo ThinkPad laptopok legendás hírnevét megbízhatóságának és szinte elpusztíthatatlan, strapabíró kivitelezésének köszönheti. A szakmai magazinok rendszeresen a legjobb laptop márkák közt említik.

felújított használt Lenovo ThinkPad üzleti laptop


Az eredeti IBM ThinkPad formatervének megálmodója, Richard Sapper a tradicionális japán uzsonnás doboz formáját vette alapul, amely a japán kultúra szerves részét képezi. Csakúgy mint az említett ételhordó esetében, a Thinkpadek is csak felnyitás után fedik fel igazi arcukat. A minimalista, funkcionális design kiforrott belsőt, számtalan innovációt és ellenálló belső kialakítást takar, melyhez rendkívül hosszú élettartam párosul.

Így jött létre 1992-ben az első kifejezetten üzleti használatra szánt ThinkPad laptop. Neve az IBM “Think!” (gondolkodj!) szlogenjéből ered, melyet szinte minden létező felületen feltüntettek a vállalaton belül. A dolgozók és üzleti partnerek egyaránt Think feliratú mappákat kaptak, melyek inspirációként szolgáltak a névadásnál is. Így született meg a mára már jól ismert ThinkPad márkanév.

Lenovo Think!

A híres Think! noteszek. Fotó: wikipedia

ThinkPad az elpusztíthatatlan

A magnézium, szénszállal erősített műanyag vagy titánium kompozit burkolat és fém belső váz (roll cage) szinte bármilyen külső hatásnak ellenáll. A kijelzőpanel masszív zsanérjai fémből készülnek és szinte elnyűhetetlenek. A gondos mérnöki munka és a felsorolt tulajdonságok teszik lehetővé, hogy a ThinkPadek a 12 katonai szintű teszten (Mil-SPEC 810G) és 200 minőségi tesztelésen is jelesre vizsgázzanak.

lenovo roll cage

Az ellenálló roll cage váz. Fotó: wikipedia

Megbízhatóan működnek magas vagy alacsony hőmérsékleten, zéró gravitációban, ellenállnak a rázkódásnak és a nyomásváltozásoknak egyaránt, ezért a 2003-tól már a NASA-nál és a Nemzetközi Űrállomáson is Lenovo ThinkPad 760-as laptopokkal találkozhatunk.

Ergonómia, kényelem, funkció

A ThinkPadek tervezése során kiemelt figyelmet fordítanak a felhasználói visszajelzésekre. Az így megalkotott mesteri formaterv és az ergonomikus kialakítás rendkívül kényelmes használatot biztosít.

A Lenovo laptopok jellegzetes újításai közé tartozik a piros mini-joystick, a TrackPoint nevű mutatóeszköz is, amely a kurzor mozgatását könnyíti meg. Az Active Protection System szintén egy innovatív védelmi megoldás, amely egy gyorsulásmérővel érzékeli, amikor a laptop zuhan és leállítja a merevlemezt, így megvédi a sérülésektől. A ThinkPad közel tökéletes kialakítású billentyűzetét számtalan elismerésben részesítették az évek alatt.

A ThinkPad széria az évek során rengeteg szakmai és közönség díjat is bezsebelt, ezért a Lenovo márkanév szinte összeforrt a minőséggel. A ThinkPad elsőként vonult be a “hírességek csarnokába” és kapta meg a PC World’s Hall of Fame elismerést.

felújított használt Lenovo ThinkPad X230 a furbifytól

Lenovo ThinkPadek bármilyen feladatra

A ThinkPad család számos modelltípussal rendelkezik, amelyek kielégítik a legkülönbözőbb vásárlói igényeket is. A belépő szintű hétköznapi használatra tervezett laptopoktól kezdve a professzionális mobil munkaállomásokig (mobile workstation), bármilyen feladathoz találunk alkalmas modellt.

ThinkPad X széria

Kompakt méretű (pl. X230) vagy ultra vékony (pl. ThinkPad X1 Carbon) üzleti laptopok. Könnyen hordozható, sokoldalú készülékek, erős hardverrel és megnövelt akkumulátor élettartammal. Szélsőséges körülmények között is megállják a helyüket. Jellemzően 12-14" képátlóval.

ThinkPad T széria

A ThinkPadek zászlóshajója. Ellenálló kivitelezésű, csúcskategóriás laptopok (pl. ThinkPad T420), amelyek bírják a strapát. Magnézium váz, rollcage és szénszálas műanyag burkolati elemek teszik szinte elpusztíthatatlanná. A ThinkPad T széria jellemzően 14.1” és 15.1” képátmérővel rendelkezik, 4:3-as és 16:10-es képaránnyal egyaránt, míg a 2012 után készült modellek 16:9-es képaránnyal rendelkeznek.

ThinkPad W széria

Nagy teljesítményű mobil munkaállomások, 15”-17”-es képátmérővel és erős grafikus chipekkel felszerelve. Független szoftverkereskedők (ISV) tanúsítványával rendelkező munkagépek, CAD, AutoDesk és Adobe programok (Photoshop, Indesign, Illustrator, stb.) gördülékeny futtatásához.

Lenovo ThinkPad W550 mobil munkaállomás.

Lenovo ThinkPad W550s mobil munkaállomás.

ThinkPad P széria

A ThinkPad W széria utódja, amely 2015-ben került bevezetésre. Professzionális teljesítményt nyújtó mobil munkaállomások, szakembereknek. A ThinkPad P szériás laptopok ujjlenyomat olvasóval rendelkeznek és nagy felbontású, minőségi, 17”-es kijelzővel is kaphatók. Az elődjéhez hasonlóan szintén ISV tanúsítvánnyal rendelkezik. Kitűnő laptopok videovágáshoz, grafikai munkákhoz, rendereléshez és szerkesztőprogramokhoz.


ThinkPad L széria

Az L sorozathoz alacsonyabb árfekvésű, jellemzően 13-15 hüvelykes képátmérőjű laptopok tartoznak, amelyek könnyedén megbirkóznak a hétköznapi feladatokkal. A ThinkPad L szériát leginkább a MIL-STD-810-es katonai szintű minősítés különbözteti meg a Lenovo E szériájától. Cseppálló billentyűzettel és számos biztonsági funkcióval rendelkeznek.

ThinkPad E széria

A Lenovo ThinkPad laptopok között az E széria jelenti az arany középutat. Költségkímélő, stílusos 14” és 15” átmérőjű laptopok, elsősorban kisvállalkozók igényeihez tervezve. Lenovo minőség, elérhető áron.


ThinkPad, a hosszútávú kapcsolat

A furbifynál több, mint egy évtizede foglalkozunk használt Lenovo ThinkPad laptopok felújításával. Az évek során világossá vált számunkra, hogy ezek a laptopok valóban mesterien megalkotott, igen komoly értékkel bíró eszközök.

Vállalati környezetből érkeznek hozzánk, csupán minimális esztétikai hiányosságokkal, mint pl. kisebb burkolati karcolások. A felújításuk szinte gyerekjáték, hiszen javarészt hibátlanul érkeznek felújító üzemünkbe és egy kis tisztításon, portalanításon kívül nem igényelnek különösebb figyelmet. Jól viselik az intenzív igénybevételt, mint pl. a napi ingázást. Kijelző zsanérjaik még évek múltán is tökéletesen működnek.

A ThinkPadek kivitelezése hibátlan, a jól összeállított konfigurációk pedig lassan öregszenek így a hétköznapi feladatokhoz tökéletesen megfelelnek a pár éves modellek. Az alap konfiguráció tovább bővíthető több memóriával, nagyobb SSD meghajtóval és további bővítményekkel is.

Mivel felújított, használt üzleti laptopokról van szó, mélyen az eredeti ár alatt, az új eszköz árához képest nálunk akár 70%-al olcsóbban juthatsz hozzá, minimum 2 év garanciával!

Használt Lenovo ThinkPad laptop garanciával

furbify felújított lenovo laptopok két év garanciával

Kategóriák
Kiemelt cikkek
Címkék