Ezért válassz Lenovo ThinkPadet!

Ǐrta: Péter, furbify 18. 02. 2022 10:47

Egy új laptop beszerzése nemcsak komoly pénzügyi befektetés, de komoly kihívás is lehet, amennyiben a legjobb ár-érték aránnyal rendelkező gépet szeretnéd magadnak. Bár a Lenovo márkanév itthon talán kevésbé ismert, legendás termékeik iparági szakértők szerint is kiemelkedők. A Lenovo ThinkPad laptop népszerűsége már 30 éve töretlen, nem véletlenül, hiszen a technológiai újításainak és összetéveszthetetlen formavilágának köszönhetően rendre a toplisták élén szerepel. Felsorolunk 4+1 érvet, ami a ThinkPad laptopok mellett szól!

Lenovo ThinkPad design

Az összetéveszthetetlen ThinkPad design: a japán bento boxok által inspirált formavilágot Richard Sapper formatervező legenda alkotta meg.

 

1. Tartósság és megbízhatóság

 

A Lenovo ThinkPad laptopok megbízhatósága és tartóssága már-már legendás, erről katonai szabványok (MIL-STD / MIL-SPEC) tesznek tanúbizonyságot. A nagymúltú márka laptopjai szigorú tesztelésen és több, mint 200 minőségellenőrzésen mennek keresztül. A tesztek között olyanokat találunk, mint az extrém hőmérsékleti ingadozásnak való ellenállás, vibrációknak és nyomásnak való ellenállás, valamint ide tartozik a magas páratartalom, ill. a porral szembeni ellenállóképesség. 

A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy nem kell félnünk attól, hogy a hétköznapi használatból adódóan komolyabb baja lesz. A ThinkPadek tartósságáról a fémből készült zsanérok és az autóknál használt bukókerethez hasonló belső váz, valamint szénszálas burkolat gondoskodik (pl. P50/51 modelleknél). Az olyan biztonsági megoldások, mint pl. a gyorsulásmérő szenzor, amely leállítja a merevlemezt zuhanás közben már csak hab a tortán. 

Az alábbi videóból kiderül mit is jelent a "strapabíró" kifejezés a Lenovonál:
 

 

2. Kimagasló ergonómia

 

Legyen szó képernyőről vagy billentyűzetről a Lenovo ergonómiai megoldásai az élmezőnybe tartoznak. A ThinkPad-ekre jellemző, ergonomikus kialakítású, kifogástalan minőségű billentyűzet nagyban megkönnyíti a hosszan tartó gépelést. A gombok mérete, elrendezése, kialakítása és nyomásérzékenysége minden tekintetben a tökéletesség határát súrolja.

A ThinkPad laptopok további jellegzetessége a piros TrackPoint (pöcökegér), ami a G, H és B gombok között helyezkedik el. Funkcióját tekintve ez tulajdonképpen egy mini joystick, melynek segítségével a kurzort lehet mozgatni. Gyakorlatilag az egeret helyettesíti. 

 

Lenovo ThinkPad T540p felújított prémium laptop

Lenovo ThinkPad T540p felújított prémium laptop ellenálló burkolattal

 

3. Könnyű szervizelhetőség (a hosszú élet titka)

 

Az üzleti kategóriás laptopok egyik alaptulajdonsága a páratlanul hosszú élettartam, amely nagyrészt a könnyű szervizelhetőségüknek köszönhető. A laptopok kialakításának köszönhetően a gyakorlottabb felhasználók akár otthon is könnyen elvégezhetik az alapvető karbantartási munkálatokat. További előnyük, hogy a ThinkPadek bőséges alkatrész utánpótlással rendelkeznek. 


 
4. ThinkPad mindenkinek

 

Ahány felhasználó, megannyi igény. Ezt a Lenovo mérnökei is tudják, ezért a ThinkPadek számtalan variációban készülnek. Legyen szó kreatív munkáról, irodai feladatokról vagy akár ipari felhasználásról a Lenovo mindenkinek kínál megfelelő eszközt.

A “T” széria a ThinkPadek zászlóshajója. Lehengerlő teljesítménnyel, erőteljes konfigurációval rendelkeznek. Ellenálló, robusztus kivitelezésű laptopok (pl. ThinkPad T470), amelyek bírják a strapát. A T sorozatot minőségi anyagok, időtálló kijelző pántok, rendkívüli élettartam jellemzi.

ThinkPad P széria: A ThinkPad “T” szériához hasonlóan, strapabíró mobil munkaállomások, erősebb hardverrel, maximális teljesítményre optimalizálva. Grafikai munkára, videóvágásra is alkalmasak.

ThinkPad L széria: Az L sorozathoz költségkímélő, jellemzően 13-15 hüvelykes képátmérőjű laptopok tartoznak, amelyek elboldogulnak a hétköznapi feladatokkal. Oktatási, kormányzati szférában dolgozók igényeire szabva.

ThinkPad E széria: Az arany középút. Remek ár / érték arányú laptopok, elsősorban kisvállalkozók (KKV-k)  igényeire szabva. Költséghatékony laptopok, különleges formatervezéssel.

ThinkPad A széria: Professzionális használatra tervezett laptopok, melyek alkalmasak videóvágásra, képszerkesztésre és műszaki programok futtatására is. 

ThinkPad X1 széria: Ultraprémium, ultrakönnyű eszközök. Ultrabookok és 2 az 1-ben táblagépek, kiemelkedő hardverrel.

ThinkPad X széria: Ultrakönnyű, extrém mobilitást biztosító eszközök, hosszú akkumulátoridővel.

ThinkBook: Hagyományos- és kettős képernyős kialakítású, könnyű stílusos laptopok, kifejezetten üzleti használatra. Modern megoldások, magas szintű felhasználói élménnyel párosítva.

 

Lenovo ThinkPad minden felhasználási területre

 


+1 ok: a ThinkPad megjárta a világűrt

 

A ThinkPadek biztonsági megoldásai és strapabíró kialakítása a NASA érdeklődését is felkeltette, olyannyira, hogy 2003-ig kizárólag ilyen laptopokat használtak a nemzetközi űrállomáson (ISS), valamint az űrbéli küldetéseken.

 

Lenovo ThinkPad az ISS fedélzetén, forrás: Wikipedia

Lenovo ThinkPadek az ISS fedélzetén, forrás: Wikipedia

 

Lenovo ThinkPad a furbify webáruházban


Webáruházunk egyik legnépszerűbb termékkategóriája a felújított Lenovo ThinkPad laptopok. Felújított termékeinket minimum két év garanciával kínáljuk és 18 000 Ft felett ingyenesen szállítjuk házhoz. Amennyiben kérdésed van Lenovo termékeinkkel kapcsolatban fordulj hozzánk bizalommal!
 

Összes Lenovo ThinkPad laptop

Akciós Lenovo ThinkPad

 

Ha hasznosnak találtad a cikket oszd meg ismerőseiddel! Köszönjük.

 

 

Kategóriák
Kiemelt cikkek
Címkék