Ezekkel az alkalmazásokkal kezdeményezz videóhívást!

Ǐrta: Péter, furbify 12. 05. 2020 10:38

Egyre több ismerős, rokon szakad távol az otthontól, akikkel a rendszeres, telefonon történő kapcsolattartás költséges lehet. A digitális média fejlődése azonban megnyitotta a kaput az online kommunikáció előtt, melynek legnagyobb előnye, hogy nem csupán gyors és kényelmes, de a hagyományos alternatívákkal szemben ingyenes megoldást is jelent a rendszeres csevegésre.

Az alábbi bejegyzésben bemutatjuk azokat a népszerű alkalmazásokat, melyeket számítógépről és okostelefonról is könnyedén használhatunk, és segítségükkel pillanatok alatt kezdeményezhetünk beszélgetést akár a világ legtávolabbi pontján élő ismerőseinkkel is.

 

Ezekkel az alkalmazásokkal kezdeményezz videóhívást!

 

Mire lesz szükségünk?


Ahhoz, hogy szeretteinkkel, kollégáinkkal a virtuális téren keresztül beszélgethessünk, nincs szükségünk a legmodernebb technológiára. Elég, ha háztartásunkban található legalább egy asztali számítógép, egy laptop, vagy egy okostelefon. Ezeknek az eszközöknek a nagy része ma már rendelkezik beépített mikrofonnal és webkamerával is, azonban ha a miénkben még ezek a lehetőségek nem lennének adottak, akár külön is megvásárolhatjuk őket.

A technikai feltételek mellett fontos továbbá, hogy ezeken az eszközökön legyen a tervezett beszélgetés ideje alatt elérhető internetkapcsolat, és rendelkezzünk egy olyan, ingyenesen letölthető applikációval, mely alkalmas az ismerősökkel történő kapcsolatfelvételre.

 

Milyen alkalmazást használjak?


A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhány olyan programot, melynek segítségével könnyedén és gyorsan vehetjük fel a kapcsolatot tőlünk távol élő ismerőseinkkel, és akár egyetlen gombnyomással kezdeményezhetünk ingyenes telefonbeszélgetést vagy videóhívást.

 

Facebook Messenger – Talán a legnépszerűbb üzenetküldő applikáció, melyet a legtöbben ismernek és használnak a hétköznapokban. A Messengert az emberek nagy része általában chatelés, rövid szöveges üzenetek továbbítása céljából tölti le, azonban az alkalmazás hangüzenetek küldésére, telefonhívások és videóbeszélgetések lebonyolítására is tökéletesen használható.

A programon belüli kapcsolati listát Facebook ismerőseink névsora jelenti. Ugyan a Messenger már a Facebook-tól különálló applikációként is letölthető, használatához szükségünk van egy saját aktív Facebook profilhoz.

 

Skype – A videóhívások fogalma a köztudatban szinte összeforrt a Skype nevével, nem véletlenül. Ez az alkalmazás az, mely a legrégebb óta van a piacon, és mára több, mint 300 millió felhasználóval büszkélkedhet. Nem csoda, hiszen könnyen tanulható és biztonságos program, melynek kezelése az idősebb korosztály számára sem jelent túlzottan nagy kihívást.

A Skype számítógépünkön és okoseszközeinken is kiválóan működik, a videóhívás mellett pedig szöveges, vagy kép- és hangüzenetet is küldhetünk vele ismerőseinknek. A Skype Now szolgáltatásával még telepítenünk, regisztrálnunk, töltögetnünk sem kell. Egy kattintással indíthatunk videós beszélgetéseket, amelyekre ismerőseinket is meghívhatjuk egy link küldésével.

 

Viber – A Viber szintén rendkívül népszerű applikáció, ami leginkább a mobileszközök felhasználóinak körében hódít. A fizetős telefonhívások jól működő alternatívája, de a videóhívás opciójára is tökéletes megoldást jelent.

A programba történő bejelentkezés telefonszámmal történik, a kapcsolati listánkat pedig a telefonban található névjegyzékünkkel is szinkronizálhatjuk. A program ilyenkor felismeri, melyik ismerősünk Viber felhasználó, és automatikusan összeköt minket vele, így a telefonkönyv külön beállításával sem kell sokat bajlódnunk.

Ha szeretnénk, a programból akár egy PC-n és laptopon működő, asztali verziót is letölthetünk, mely a telefonos változathoz hasonlóan, ingyenesen használható.

 

WhatsApp – Kifejezetten mobilfelhasználók számára készült program, amely minden népszerű operációs rendszerrel működő eszközre elérhető. A Whatsapp gyakorlatilag minden lehetséges üzenetküldési megoldást magába foglal, legyen szó szöveges, videós, hang- vagy képüzenetről. A fejlesztők ráadásul kiemelten ügyelnek a felhasználók adatainak megfelelő biztonságára is.

Az appon belül külön csoportokat is létrehozhatunk, ezáltal könnyebb a baráti és családi konferenciahívások és beszélgetések megszervezése. A szoftver pedig a Viberhez hasonlóan szinkronizálható okostelefonunk névjegyzékével.

 

Google Meet – Az ingyenesen használható videókonferencia szolgáltatás, amely az egykori Hangouts egy áttervezett változata. Ugyan a Hangouts még mindig elérhető, de a jövőben már egyértelműen a Meet kapja a főszerepet. Az ingyenes változatban maximum 100 fő vehet részt egyszerre a beszélgetésekben, míg a fizetős verzióban ez a szám már 250. Könnyedén kezelhető, letisztult kezelőfelület, valamint nagyfelbontású képernyőmegosztás kellemes használatot tesz lehetővé. Csak egy google fiókra van szükségünk és máris használhatjuk.

 

Slack – Több platformon is használható ingyenes chat alkalmazás. Remekül bevethető közös projekteknél vagy csapatmunkánál, akár vállalati környezetben is. Videóhívásokat, konferenciákat kezdeményezhetsz és könnyedén küldhetsz fájlokat munkatársaidnak, ismerőseidnek. Megbízható, gyorsan és egyszerűen kezelhető alkalmazás. Az ingyenes verzió a funkciók tekintetében némileg korlátozott, erről a gyártó oldalán találunk részletes leírást.

 

Videókonferenciára fel!


A fentebb említett programok mindegyike ingyenesen letölthető és telepíthető okostelefonunkra, tabletünkre, többségük pedig számítógépünkön is problémamentesen használható. Használjuk tehát bátran!

Ha pedig egy megbízható laptopot szeretnél beépített webkamerával tekintsd meg kínálatunkat. Ne feledd, hogy ingyenesen kiszállítjuk és két év garanciát vállalunk rá!

 

 

Kategóriák
Kiemelt cikkek
Címkék