Egyenesen a böngészőből – a hat legjobb online képszerkesztő

Ǐrta: Péter, furbify 16. 11. 2021 09:05

Igazságot tenni és abszolút győztest hirdetni az online képszerkesztők szoros mezőnyében felelőtlenség, mondhatni amatőr húzás lenne. Hiszen, bár a legkomplexebb és talán így a legprofibb alkalmazások listáját le tudnánk csökkenteni hat versenyző alattira, nem minden esetben a komplexitás és az összes részletre kiterjedő lehetőségek a fontosak. Előfordulhat, hogy az ingyenesség és az online elérhetőség ugyanolyan súllyal esik a latba egy felhasználónál, mint az ötszázadik szerkesztési lehetőség egy másik ember esetében. Itt és most, a legjobb ingyenes, online képszerkesztőkre koncentrálunk, bemutatva a szerintünk legjobb megoldásokat.

ingyenes online kollázskészítő és képszerkesztő alkalmazások

Ha valaki online képszerkesztőre keres rá az interneten, vegyes felhozatallal találkozhat. Míg korábban a legtöbb, ingyenességet ígérő alkalmazásról idejekorán kiderült, hogy a szlogen alatt valójában egy kitörölhetetlen vízjelet helyezett el az összes általunk megszerkesztett képen, napjainkban szerencsére ez már nem jellemző. Az itt felsoroltak esetében ilyesmiről szó sincs: minden általunk bemutatott alkalmazás teljes mértékben lehetővé teszi saját képeink szerkesztését, illetve mentését. Természetesen néhány esetben extra szolgáltatások vásárolhatók pluszköltségek terhe mellett, azonban az alkalmazások enélkül is teljes mértékben ellátják feladatukat.

Pixlr


Első versenyzőnk a Pixlr nevet viseli. Mondhatni kettő az egyben, hiszen a Pixlr E változata online képszerkesztő, míg a Pixlr X fantázianevű opció egy grafikus dizájnalkalmazást takar. Utóbbi nagy előnye, hogy nem destruktív változtatásokat is engedélyez, lehetőséget teremtve arra, hogy a későbbiek folyamán bármikor finomhangolhassunk a már módosított képeken. Egyszerű és közérthető kezelhetőség, letisztult online felület jellemzi. Mindezek mellett az teszi az egyik legjobb online képszerkesztővé a mezőnyben, hogy Dropbox integrációval is rendelkezik, így ha ezt a tárhelymegoldást/fájlmegosztót használjuk, lényegesen könnyebbé válik a mindennapi munka. Utóbbi lehetősége miatt mindenképp olyanoknak ajánlanánk leginkább, akik már ezt az alkalmazást is használják, vagy tervezik használni a közeljövőben. Hátránya, hogy azért ezt is megemlítsük, hogy nincs telefonra és tabletre optimalizált alkalmazása, azaz csak böngészőből érhető el.

pixlr online képszerkesztő

Pixlr

Fotor


A Fotor névre keresztelt online képszerkesztő ezzel szemben nem csupán a böngészőből érhető el, hanem Windows, MacOs, iOS és Android alkalmazással is rendelkezik, biztosítva, hogy a böngésző mellett ilyen platformokon is használhassuk. További pozitívuma, hogy rendelkezik egy azonnal ható, „egygombos” javító megoldással, amelyet egyesek magasztalni fognak, mások ugyanakkor nevetségesnek vélik majd. Ennek használata esetén az alkalmazásra bízzuk azt, hogy ki- vagy feljavítsa a képünket az általa hibásnak vélt helyeken. Könnyű kezelőfelülettel, valamint HRD képalkotóval találkozunk majd akkor, ha ezt az alkalmazást választjuk.

fotor online képszerkesztő

Fotor

piZap


Míg az eddigi felsorolt két alkalmazás inkább a kezdő, valamint a középhaladó felhasználók számára jelent mindennapi és megbízható megoldást, a piZap online képszerkesztője a komolyabb tapasztalattal rendelkezők számára is hasznos segítőtárs lehet. Több millió stock fotó, valamint élénk filterek és matricák ezrei is elérhetőek azok számára, akik ezt a programot választják. Telefonra és tabletre optimalizált alkalmazás, valamint egy külön kollázskészítő, illetve egy dizájnalkotó változat is rendelkezésre áll az esetében.

Befunky


Noha a már részletesen bemutatott alkalmazások bármelyikét bátran ajánlanánk mindennapos használatra, nem tudunk nem megemlékezni még három olyan képszerkesztő programról, ami egy bizonyos tulajdonsága miatt elkülönül a többi versenyzőtől. Amint azt a neve is jól mutatja, a Befunky kifejezetten a fiatalokat szeretné megszólítani, a borongós tájképek helyett a vidám, kreatív képekre, kollázsok készítésére helyezve a hangsúlyt. Természetesen az előbbieket is ugyanolyan jól kezeli, ám az előre beállított változtatási lehetőségek esetében a pozitivitás és a funky életérzés van többségben.

befunky online képszerkesztő

Befunky online képszerkesztő: kollázsok pofonegyszerűen

Photopea


A Photopea alkalmazása azzal tűnik ki az online képszerkesztők igencsak sűrű mezőnyéből, hogy ennek a kezelőfelülete hasonlít leginkább az úgynevezett hagyományos képszerkesztőkére, köztük a két legismertebb, a Photoshop és az Adobe Lightroom alkalmazásaira. Épp emiatt ezt olyanoknak ajánlanánk leginkább, akik korábban is belekóstoltak az képszerkesztés világába, adott esetben a fenti két alkalmazás valamelyikét is kipróbálták már. Nem utolsósorban, de a fentiek alkalmazások közül egy az egyetlen olyan, amely automatikusan magyar nyelven jelenik meg a böngészőben, így az angolul nem, vagy kevéssé értők számára is optimális megoldás lehet.

photopea online képszerkesztő

Photopea

Canva


Végezetül a Canva alkalmazását emelnénk ki, amely inkább egyfajta tervezőprogram, hiszen már a legelső lépésben erre helyezi a hangsúlyt. Prezentáció, plakát, logó, videó, Facebook- vagy Instagram-bejegyzés – többek között ezek közül választhat első körben az, aki megnyitja az oldalt. A valódi képszerkesztési lehetőségek csak ez után, a fenti választás függvényében, optimalizálva jelennek meg a felhasználó előtt.

canva online képszerkesztő

Canva

Adobe Photoshop Express

Az Adobe Photoshop az egyik legnépszerűbb képszerkesztő alkalmazás és egyben megkerülhetetlen szereplő az online képszerkesztők között. Számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek segítségével profi minőségűvé varázsolhatod fotóidat. Az alkalmazás iPhone, iPad és Android készülékekre egyaránt elérhető. Feliratkozás után ingyenesen használható.

Az Adobe Photoshop Express elsősorban a közösségi médiához készített tartalmak feljavítására vagy létrehozására alkalmas. Apple Storeból vagy Google Play-ről tölthető le. Kollázsok készítéséhez, fotók feljavításához az egyik legjobb ingyenes képszerkesztő alkalmazás.

Laptopok grafikai munkához

A felsorolt alkalmazások segítségével bátran szabadjára engedheted fantáziádat és játszva hozhatsz létre szemkápráztató képeket. Ha komolyabban elmerülnél a grafikai munkákban, válassz hozzá megfelelő eszközöket! Egy felújított workstation laptop vagy egy sokoldalú 2 az 1-ben tablet laptop ideális választás nem csak grafikai munkákhoz, hanem szinte bármilyen kreatív alkalmazáshoz.

Kategóriák
Kiemelt cikkek
Címkék