8 hasznos kellék a hatékony home office-hoz

Ǐrta: Péter, furbify 15. 03. 2023 08:31

Napjainkban a home office már széles körben elterjedt, és hazánkban is egyre többen válasszák ezt a lehetőséget, ha munkakörük ezt megengedi. Azonban a home office-nak is megvannak a maga kihívásai, hiszen otthon kell kialakítanunk egy olyan munkakörnyezetet, amelyben hatékonyan és stresszmentesen dolgozhatunk. A jó hír az, hogy különböző kiegészítők segítségével egyszerűen kényelmesebbé és gördülékenyebbé tehetjük az otthoni munkát. Az alábbiakban bemutatunk 8 olyan kiegészítőt, amelyek segítségedre lehetnek a home office-ban.

1. Külső monitor:


Kisméretű képernyőn dolgozni eléggé megterhelő lehet, ezért ha laptopon dolgozol, hasznos kiegészítő lehet számodra egy külső monitor. Egy minőségi, nagy felbontású monitor használatával sokkal kényelmesebbé és hatékonyabbá teheted a munkavégzést. A nagyobb képernyőn könnyebben tudsz dolgozni, több ablakot tudsz egyszerre megjeleníteni, és csökkentheted a szemfáradtság kialakulásának kockázatát is. A monitor használatának köszönhetően nagyobb munkaterülettel rendelkezhetsz, ami jól jön akkor, ha egyszerre több programot futtatsz, képekkel vagy táblázatokkal dolgozol.

További előnyök:

  • állítható magasság és távolság, amely segít megelőzni a nyak és hátfájást
  • jobb képminőség
  • nagyobb munkaterület
  • gördülékenyebb munkavégzés

felújított monitor

2. Ergonomikus billentyűzet és egér:


Az ergonomikus billentyűzet és egér használata csökkentheti a csukló, a kéz és az ujjak fájdalmát, amely gyakran előfordul a hosszú órákig tartó gépelés vagy egérhasználat során. Nem elhanyagolható előny az sem, hogy a munkavégzést is gyorsítja, ha a touchpad helyett egy (vezeték nélküli) egeret használunk. Ehhez jól jöhet egy géles csuklótámasszal ellátott egéralátét is, amivel ki lehet maxolni a kényelmet.

egér és billentyűzet combo

3. Fejhallgató vagy headset:


Egy kényelmes fejhallgató vagy a headset lehetővé teszi, hogy hatékonyan kommunikálj a munkatársaiddal, és könnyebben fókuszálhass a munkádra, ha zajos környezetben dolgozol. A munkaidő is gyorsabban telik, ha közben a kedvenc zenéidet vagy podcasteket hallgatsz, ezért érdemes egy minőségi fejhallgatót választani. Válassz zajszűrős fejhallgatót, melynek segítségével kiszűrhetők a kellemetlen háttérzajok és a hangerőt sem kell az egekbe tolni.

Előnyei:

  • Jobb koncentráció, nincsenek zavaró háttérzajok
  • Jobb hangminőség, különösen akkor fontos, ha zenei szerkesztéssel foglalkozol
  • Csökkentik a halláskárosodás kockázatát: kevesebb zaj = alacsonyabb hangerő
  • Csökkentik a stresszt: javítja a produktivitást és lehetővé teszi, hogy nyugodtabb környezetben dolgozz

fejhallgató

4. Külső adattároló:


Ha a gépben csak korlátozott tárhely áll rendelkezésre, érdemes beszerezni egy külső adattárolót. A külső meghajtóra biztonsági mentéseket készíthetsz a fontos adatokról, valamint bővítheted laptopod vagy számítógéped tárolókapacitását is. A legelterjedtebb típusok az USB-s külső merevlemezek vagy SSD meghajtók és az USB kulcsok (pendrive). A merevlemezek és SSD meghajtók nagy tárolókapacitással rendelkeznek, viszont méretük nagyobb mint egy USB kulcs. Ez utóbbi egy zsebben is elfér és bárhová magaddal viheted.

5. Külső webkamera:


A webkamera segítségével videohívásokat tarthatsz a munkatársaiddal, barátaiddal vagy az ügyfelekkel, így könnyebben kommunikálhatsz velük. A legtöbb notiban beépített webkamera van, általában 720p vagy 1080p (Full HD) felbontással. Ha jobb képminőségre van szükséged, érdemes befektetni egy magasabb felbontású, külső webkamerába. Ezek többnyire beépített mikrofonnal is rendelkeznek, amelyek a jó hangminőséget is biztosítják. További előnyük, hogy látószögük állítható és így az igényeidnek megfelelően használhatod.

Előnyei:

  • Nagy látószög
  • Beépített mikrofon

6. Áramellátás biztosító kiegészítők:


Tartalék töltő, túlfeszültség védett elosztó vagy szünetmentes táp (UPS) használatával biztosíthatod, hogy mindig legyen elég áram a munkavégzéshez, és hogy az eszközeid ne sérüljenek meg az áramszünetek miatt. A szünetmentes táp biztonságos megoldás arra az esetre, ha védeni szeretnénk eszközeinket a túlfeszültség ellen. Az áramkiesés miatt bekövetkező adatvesztés miatt sem kell többé aggódnod, ha szünetmentes tápot használsz.

7. Laptop dokkoló:


A laptop dokkoló olyan hasznos kiegészítő, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűen csatlakoztasd a laptopodat különböző kiegészítőkhöz, mint például a külső monitorhoz, billentyűzethez, egérhez, hangszóróhoz vagy USB eszközökhöz.

Dokkoló segítségével kényelmesebbé, a hatékonyabbá teheted a munkád, valamint megkímélheted magad attól is, hogy a perifériákat minden használatnál egyesével kelljen rákötni a laptopra. Ezzel megóvhatod a laptop csatlakozóit is a túlzott használattól vagy sérülésektől.

A dokkoló különösen hasznos lehet azoknak, akiknek több monitorra vagy nagyobb teljesítményű eszközökre van szükségük a munkájukhoz, mint például videóvágóknak vagy grafikusoknak, esetleg programozóknak. Mivel a dokkolóval növeljük a csatlakozók számát, egyszerre több monitort is ráköthetünk.

További előnyök:

  • Könnyű csatlakoztatás és leválasztás a külső eszközökről
  • Több külső eszköz használata
  • Kényelmesebb munkavégzés

laptop dokkoló

8. Laptop hűtő


Laptop hűtő állvánnyal megelőzhető a laptop túlmelegedése. A legtöbb állvány beépített ventilátorokkal rendelkezik, amelyek biztosítják a megfelelő légáramlást és segítenek eltávolítani a hőt a laptopból. További előnye, hogy a laptopot megfelelő magasságba állíthatod, így megelőzhető a nyak- és a hátfájás is. Ha laptopon dolgozol érdemes beszerezni egyet.

laptop hűtő

Turbózd fel a home office-od!


A fent említett kiegészítők mindegyike hozzájárulhat a hatékonyabb és kényelmesebb otthoni munkavégzéshez. Ha otthonról dolgozol, érdemes fontolóra venni ezek beszerzését, hogy a munkád minél zavartalanabb és produktívabb legyen. Nézz körül kiegészítőink között még ma!


Kategóriák
Kiemelt cikkek
Címkék