Hibrid notik támadása! Mi az a 2 az 1-ben laptop / notebook?

02. 07. 2020 15:19

Nem mindig áll kézre a laptop? Sokat mozgatod, és néha már fárasztó, nehézkes ide-oda mozogni vele a lakás különböző pontjain? Filmezés közben már nehéz, és forró a lábadnak? Jó lenne egy tablet, de nem engednéd el a notebook előnyeit sem? Miért ne lehetne egyszerre mindkettő? A megoldás a 2 az 1-ben notebook, ami egyszerre tablet és notebook is egyben, egy készülék áráért.

A hibrid, vagy kettő az egyben notebookok olyan kompakt méretű hordozható gépek, amelyek kijelzője lecsatolható, elforgatható vagy visszahajtható, és tabletként használhatóak.

 

HP Pro X2 612 G1 használt laptop, Intel Core i5-4202Y, HD 4200, 8GB DDR3 RAM, 256GB (M.2) SSD, 12", 1920 x 1280, IPS

HP Pro X2 612 G1


A 2 in 1 hibrid notebookok koncepciója nem újdonság. A legelső ilyen készüléket már 1993-ban bemutatta a Compaq (Compaq Concerto, forrás: Wikipedia), de akkoriban nem tett szert nagyobb rajongótáborra.

Az igazi áttörésre egészen 2011-ig kellett várni, hiszen ekkor a legnagyobb gyártók (Acer, HP, Lenovo) is bemutatták Microsoft Windows alapú hibrid notebookjaikat, hogy felvegyék a versenyt az iPad-ek és az androidos tabletek térhódításával. Az akkoriban bemutatott eszközök közül az első igazán sikeresnek mondható modell a Lenovo ThinkPad X220T lett.

 

Tablet gyorstalpaló

Ahhoz, hogy megértsük mi indokolja a hibrid / átalakítható gépek létjogosultságát, előbb ismerjük meg a táblagépeket (tabletek) egy kicsit közelebbről.

A táblagépek elsősorban hordozhatóságuk, kisebb súlyuk és kitartó akkumulátoruk miatt lettek népszerűek a fogyasztók körében, emellett jóval olcsóbb választásnak bizonyultak, mint egy teljes értékű laptop.

A tabletek legnagyobb hátránya az, hogy a multimédiás tartalomfogyasztáson túl nem igazán alkalmasak komolyabb munkavégzéshez. Kivételt képeznek ez alól a grafikai munkák, hiszen egy érintőtollal (stylus) kifejezetten élvezetes lehet egy-egy képszerkesztő alkalmazás használata.

Mivel a korlátozott felhasználási lehetőségek nem elégítették ki maradéktalanul a vásárlók igényeit, a tabletek népszerűsége az utóbbi években némileg visszaesett. Ez köszönhető annak is, hogy a legnagyobb gyártók egyre több minőségi hibrid laptopot mutattak be az évek során.

 

2 az 1-ben notebook előnyei

A 2 az 1-ben gépek a laptopok és a tabletek legelőnyösebb tulajdonságait ötvözik. Hordozhatók, kényelmesen használhatók, és az erősebb hardvernek, valamint a remek billentyűzetnek hála munkára is tökéletesen alkalmasak.

Legfőbb előnyök:

 • Egyszerre notebook és tablet, így bármikor a neked megfelelő eszközt használhatod
 • Könnyedén átalakítható, lecsatolható érintőkijelző
 • Sokoldalú felhasználási lehetőségek
 • Az üzleti modellek gyakran tovább bővíthetők (pl. nagyobb SSD-vel)
 • felhasználóbarát

 

Kettő az egyben, kétféleképp

A kettő az egyben kategórián belül kétféle típust különböztetünk meg, az átalakítható (convertible / revolve) és a hibrid (detachable) tablet-notebookokat. A hibrid (detachable) gépek kijelzője könnyedén lecsatolható a billentyűzetről, és tabletként használható. Az átalakítható gépek kijelzője visszahajtható (régebbi modelleknél 360 fokban forgatható) a laptop hátoldalára, így tabletként használható, bár ez kevésbé elegáns megoldás, mint a hibrid (lecsatolható) gépek esetében.

Léteznek alternatív módszerek is a kijelző és a billentyűzet összecsukására, az Acer TravelMate C2010 esetében például a tabletet (kijelzőt) nem elforgatással, hanem a billentyűzetre csúsztatva állíthatjuk pozícióba.

Mindkét kategóriának megvannak a maga előnyei és hátrányai. 

 

A hibrid (detachable) gépek előnyei:

 • Hosszabb üzemidő (külön akkumulátor a kijelzőben és a billentyűzetben is)
 • Valóban teljes értékű tabletként használható, teljesen lecsatolható kijelző
 • Olcsóbb, mint két készüléket (tabletet és laptopot) külön megvásárolni

Hátrányai:

 • Korlátozott bővíthetőség (modelltől függ)
 • Régebbi modellek gyengébb processzorral rendelkeznek
 • Android / IOS alkalmazások hiánya

 

Az átalakítható (convertible / revolve) gépek előnyei:

 • Ütőképesebb hardver, laptopokkal egyenértékű teljesítmény
 • Minőségi ellenálló burkolat, elegáns kialakítás
 • “Sátor” üzemmódban is használható

Hátrányai:

 • Vastagabb és nehezebb, mint egy tablet
 • A kijelző nem csatolható le

 

P Elitebook Revolve 810 G2

HP Elitebook Revolve 810 G2
 

“Értem én, de mire való?”

A hibrid gépeket elsősorban azoknak ajánljuk, akik sokat utaznak, vagy akiknek munkájuk során szükségük van tabletre is, pl. tárgyalás vagy prezentáció során. Jó választás lehet azok számára is, akik digitális tartalmakat, grafikákat készítenek, hiszen az érintőtollal precízen kezelhetők a grafikai alkalmazások is. Természetesen abban az esetben is remekül használható, ha csupán hétköznapi feladatokhoz, internetezéshez, filmnézéshez szeretnénk használni.

 

2 az 1-ben tablet notebookok a furbify kínálatában


A furbify webáruház kínálatában időről-időre megtalálhatók a legnagyobb gyártók (Dell, Acer, Lenovo, HP) üzleti vagy épp konzumer kategóriás 2 az 1-ben modelljei, melyeket 2 év garanciával vásárolhatsz meg, akár 60%-al olcsóbban az eredeti árnál. 

Korábbi cikkeinkből közelebbről is megismerheted a Lenovo ThinkPad Yoga 12-t vagy a HP Elitebook Revolve 810 G2-t is.

Legnépszerűbb hibrid gépeink listája:

 • HP Pro X2 612 G1 
 • Lenovo ThinkPad S1 Yoga 12
 • Microsoft Surface Pro 4
 • HP Elitebook Revolve 810 G2
 • HP ENVY x360 Convertible
 • HP x360 310 G2

 

HP Pro X2 612 G1 bemutató és vélemény

Aktuális 2 az 1-ben notebook kínálatunk egyik kiemelkedő modellje, a HP 12.5”-ös képátmérőjű hibrid notebookja elsősorban az üzleti felhasználókat célozza meg. 

A HP Pro X2 612 G1 tablet notebook teljes egészében ellenálló, minőségi műanyag (HP DuraFinish) burkolattal rendelkezik. A kijelző hátoldala gumiszerű bevonatot kapott, így biztonságosabban használható tablet üzemmódban (nem csúszik).

 

HP Pro X2 612 G1 használt laptop, Intel Core i5-4202Y, HD 4200, 8GB DDR3 RAM, 256GB (M.2) SSD, 12", 1920 x 1280, IPS

 

A kifogástalan minőségű összeszerelésnek és gondos tervezésnek köszönhetően kézbe véve azonnal érezhető, hogy egy minőségi termékkel van dolgunk, amely bírja a gyűrődést. Nem recseg-ropog, mint egy olcsó konzumer laptop, és jóval hosszabb életű is.

A teljes súlyát tekintve a maga 1.86 kilogrammjával nem rúghat labdába a pehelysúlyú ultrabookok között, de nem is ez a célja. Igazi előnye a sokoldalúságában rejlik, amelyet a tablet és a laptop legfontosabb funkcióinak ötvözésével ér el.


Lecsatolható kijelző

A könnyedén lecsatolható, 1920 x 1280-as (FullHD) felbontású IPS kijelző teljes értékű tabletként funkcionál, és önálló akkumulátorral rendelkezik. Ugyan a minőségi érintőképernyő 831:1-es kontrasztaránya elég meggyőző, bár a kijelző viszonylag alacsony (267 cd/m²) átlagos fényereje ezt némileg beárnyékolja. Ez főként akkor lehet zavaró, ha szabadban, erős napsütésben szeretnénk használni a készüléket.

 

HP Pro X2 612 G1 használt laptop, Intel Core i5-4202Y, HD 4200, 8GB DDR3 RAM, 256GB (M.2) SSD, 12", 1920 x 1280, IPS

 

Minőségi billentyűzet, tapipad és érintőtoll

 

A HP Pro X2 612 G1 tablet notebook több fokozatban állítható világítással rendelkező, minőségi billentyűzetet kapott (HP Power Keyboard), amely csuklóból hozza a HP-tól már megszokott minőséget és kényelmet. Tapintásra gumiszerű, matt felülettel rendelkezik.

A 97 x 44 mm-es kellemes tapintású, kétgombos touchpad éppen elegendő méretű a kényelmes használhatósághoz. Mindent tud, amit egy touchpadnek tudnia kell.

A lecsatolható kijelző aljába rejtve találunk egy gyári érintőtollat is, amely jól jöhet a precízebb feladatokhoz.

 


Csatlakozók. Csatlakozók mindenütt.


A HP tabletnotijának egyik legnagyobb erőssége a csatlakozók sokasága. Szinte nincs olyan része, ahol ne találnánk valamilyen aljzatot vagy csatlakozási lehetőséget. A DisplayPort, USB 3.0, combo audio jack és tápkábel csatlakozón kívül SmartCard olvasót, SD kártya olvasót, MicroSD és dokkoló csatlakozót is találunk. Természetesen a LAN és a VGA csatlakozóról sem feledkeztek meg. Bluetooth is van? Igen! Köszönjük a törődést, kedves HP.

 

HP Pro X2 612 G1 használt laptop, Intel Core i5-4202Y, HD 4200, 8GB DDR3 RAM, 256GB (M.2) SSD, 12", 1920 x 1280, IPS


Webkamera: dupla vagy semmi!


Webkamerából rögtön kettőt is találhatunk a készüléken: egy 2 megapixeles előlapi kamerát és egy 5 megapixeles (Full HD) hátoldali webkamerát. Ezek hozzák azt képminőséget, amit egy üzleti laptoptól elvárunk.Processzor, RAM és a többiek


A bemutatóban szereplő HP Pro X2 612 G1 tablet notebook Intel Core i5-4202Y 1.6 GHz processzorral rendelkezik, amelyhez 8GB DDR3 memória társul, míg a tárhely egy 256 gigabájtos M2-es SSD. Véleményünk szerint ez egy teljesen elfogadható teljesítményű konfiguráció, amely vígan megbirkózik a hétköznapi feladatokkal, és még azon túl is helytáll. Nem váltja meg a világot, de az átlagos felhasználók igényeinek messzemenően megfelel.

A HP kettő az egyben tablet notebookja nekünk nagyon bejött, ezért mindenképpen ajánljuk! Természetesen két év garanciával és ingyenes szállítással adjuk!
 

 

 

Legjobb ár- érték arány Legjobb ár- érték arány Minőség elérhető áron!
2 év garancia! 2 év garancia! Minden felújított termékünkre
Pénzvisszafizetési garancia Pénzvisszafizetési garancia Próbáld ki 30 napig!
Ingyenes szállítás Ingyenes szállítás akár 24 órán belül!
Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

2 év garancia!

2 év garancia!

Online áruhitel

Online áruhitel