Mi az a laptop dokkoló?

05. 09. 2019 11:33

Mire jó a laptop dokkoló? Íme a válasz.

A laptop dokkoló egy hasznos és praktikus kiegészítő, melynek segítségével szinte teljes értékű asztali számítógépként használhatjuk laptopunkat. A dokkolóhoz nagyobb felbontású monitort, egeret, billentyűzetet, hangszórókat és egyéb perifériákat is csatlakoztathatunk, így bővíthejtük laptopunk képességeit. 

A dokkolók számos csatlakozóval (pl. USB, DVI, VGA, Displayport, LAN port) rendelkeznek, amelyek egy laptopon már nem férnének el, így egy laptop dokkoló segítségével szinte bármilyen perifériát csatlakoztatni lehet. Nemcsak csatlakozókat tartalmazhat, hanem számos egyéb kiegészítőt is, mint pl. állandó tápegységet, akkumulátort, hálózati kártyát, hűtőegységet, stb. 
 

laptop dokkoló


Kifejezetten előnyös abban az esetben, ha filmet néznénk, ugyanis a nagyobb kijelzőn ez sokkal kényelmesebb. A laptopot egy mozdulattal “dokkolhatjuk” így nem kell minden egyes alkalommal a csatlakozókkal bajlódnunk. Képzeld el milyen kényelmes amikor hazaérve egy mozdulattal otthoni PC-t varánzolsz abból a notiból, amivel előtte még a város másik felén interneteztél.

laptop dokkoló állomás

A legtöbb üzleti (business class) laptophoz minden nagyobb gyártó kínál dokkoló állomásokat. Vásárlás előtt győződjünk meg róla, hogy a típusa kompatibilis-e laptopunkkal.

Webáruházunkban számos laptop típushoz (HP, Lenovo, Dell) kínálunk dokkoló állomásokat, kedvező áron! Tekintsd meg laptop dokkoló kínálatunkat.