Használt laptop vagy felújított? 5 ok, amiért a kettő nem ugyanaz.

30. 10. 2019 14:32

Napjainkban nem olyan meglepő dolog, ha használtan szerzed be a drágább műszaki termékeket, mint például egy számítógép vagy laptop. Ez egyáltalán nem ciki. Elvégre könnyen megeshet, hogy éppen rossz pillanatban ment tönkre a régi vagy csak nem szeretnél nagy összegeket költeni arra, hogy beszerezd az új holmit. Az is előfordulhat, hogy környezettudatosságból döntesz használt laptop vásárlása mellett.

A használt laptopok és számítógépek piacán rengeteg lehetőség közül választhatunk. Apróhirdetésekben, felújított laptopokra és számítógépekre szakosodott webáruházakban egyaránt igazi kincsekre bukkanhatunk. Azonban rendszerint csak az utóbbi esetében lehetünk biztosak abban, hogy a megvásárolt termék mellé garanciát is kapunk.
 

Használt üzleti laptopok 2 év garanciával, felújítva és tesztelve.

Jobb, ha tudod, hogy a felújított laptopok és az apróhirdetésekben található használt laptopok között alapvető különbségek vannak. Természetesen mindkettőre igaz, hogy valaki használta már előtted. Ám ez nem jelenti azt, hogy mielőtt átadnák neked, fel is újították vagy legalább megtisztították. A felújítás szakembert igényel, nem olyan meglepő, ha egy átlagember nem fárad vele, mielőtt eladná, amire már nincs szüksége. 

De lássuk, milyen további különbségek vannak egy szakszerűen felújított és egy egyszerű használt laptop között!
 

1. Csak az üzleti laptopok alkalmasak felújításra

Használtat gyakorlatilag bármilyen típusú laptopból vagy PC-ből vehetsz. Lehet az egy hagyományos felhasználói "konzumer" darab, de akár egy gamer pc vagy üzleti besorolású is. 

Felújításra azonban nagyrészt csak az utóbbi üzleti laptopok és számítógépek kerülnek, mert ezek a berendezések sokkal hosszabb élettartammal rendelkeznek. A precíz összeszerelés és a felhasznált anyagok minősége lehetővé teszi, hogy ezek a használt prémium számítógépek hosszú éveken át megbízhatóan működjenek.

Emellett nagy előny az is, hogy ezek a számítógépek korábban külföldi multiknál, bankokban voltak használatban, nem pedig háztartásokban. Naponta legfeljebb néhány órát üzemeltek, és azt is legfeljebb 1-2 évig. Csupán használt, de nem elhasznált darabok.

A Lenovo, HP, Fujitsu vagy éppen a Dell üzleti besorolású termékei népszerűek a felújított laptopok piacán, mivel kialakításuknak hála értékálló darabok. Kínálatunkban a felújított, használt laptopok mellett széles választékban találsz felújított asztali PC-ket is, melyekre szintén 2 év garanciát vállalunk.
 

2. Használt laptop garanciával?

Nyilvánvaló, hogy kényelmes dolog magánszemélytől vásárolni, elvégre ilyenkor van lehetőség kialkudni egy nevetségesen alacsony árat is. Viszont ebben az esetben szinte senki nem fog neked garanciát adni a számítógépre vagy laptopra, amit megvásároltál. Ha elromlik, mehetsz vele a szervizbe, ami megdobhatja a költségeket. 

A furbify webáruházban 2 év garanciát biztosítunk minden felújított termékre. Ezen felül 30 nap pénzvisszafizetési garanciát is vállalunk, így rizikómentesen próbálhatod ki a terméket, ha nem vagy elégedett csak visszaküldöd és mi visszafizetjük az árát.

 

3. Egy felújított termék nem zsákbamacska

Egy hétköznapi használt laptop gyakorlatilag bármilyen állapotban lehet. A neten persze még jónak tűnik, lőttek róla néhány előnyösebb fotót. Aztán használat közben jön a hidegzuhany, amikor kiderül, hogy mennyi minden nem működik benne. Előfordulhat, hogy egy apróhirdetésből vásárolt noti billentyűzete ragad az szennyeződésektől, vagy a PC gépháza is hemzseg a porcicáktól.

Egy felújított termékekre szakosodott webáruház esetében szerencsére elolvashatod a vásárlók értékeléseit is, így képet kaphatsz arról, hogy milyen terméket adnak a vevők kezébe. Egy közepes vagy nagyobb cég egyébként sem engedheti meg magának, hogy rossz értékeléseket kapjon, mert könnyebben felelősségre vonható. Így nagyobb a garancia arra is, hogy valóban jó minőségű, megbízható számítógépet vihetsz majd haza.
 

használt (felújított) laptopok előnyei


A használatból adódóan a felújított és a használt laptopok egyaránt rendelkez(het)nek apróbb burkolati kopásokkal vagy karcolásokkal, ez természetes. A különbség az, hogy a felújított termékek esetében a burkolat alatt letesztelt, ellenőrzött és szakszerűen megtisztított alkatrészek lapulnak, melyek 100%-ban működőképesek. 

Egy apróhirdetésben talált használt gépre ez nem minden esetben vonatkozik, hiszen az alapos diagnosztika és felújítás szakembert és szakértelmet kíván, így könnyen kifoghatunk egy teljesen elhasznált darabot is.

Sok esetben előfordul, hogy a felújítással foglalkozó cégek a tisztítási folyamat során a kopott gépek burkolatát is újrafestik, így ezek a PC-k és laptopok közel újszerű esztétikai állapotban kerülnek eladásra.
A legtöbb használt (felújított) hp laptop akciós áron is megvásárolható.

4. Szakszerű segítség, amikor szükség van rá

Napjainkban a használt számítógépek (laptopok) piacán túlkínálat van. Több ezer termék közül választhatsz, de ha nem vagy jártas a témában, akkor ez bizony komoly fejtörést okozhat. Az apróhirdetésekkel ellentétben egy webáruház esetében bátran fordulhatsz az ügyfélszolgálathoz, ahol készséggel segítenek kiválasztani a számodra legmegfelelőbb gépet. Később se kell aggódnod, hiszen szükség esetén a vásárlást követően is rendelkezésedre állnak.

 

5. Pótalkatrészek és szervizelhetőség

Nem mellékes szempont az sem, hogy van-e lehetőséged új laptop alkatrészeket beszerezni. Elvégre bármikor előfordulhat, hogy valamit ki kell cserélni. Az üzleti besorolású gépekre jellemző a bőséges alkatrész utánpótlás, így az esetleges meghibásodás a legtöbb esetben könnyedén, rövid időn belül orvosolható. Ha hosszútávú megoldást szeretnél, akkor a üzleti besorolású gépeket ajánljuk.

 

Ha döntöttél...

Amennyiben döntöttél, és felújított laptopot vásárolnál, bátran nézz körül a furbify webáruházban! Kínálatunkban a legnépszerűbb márkák minőségi modelljei közül választhatsz. Ha tanácsra van szükséged, fordulj hozzánk bátran, mi segítünk. 

használt laptop, 2-év garanciával